Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Bestuur en Politiek Vrouwen maken het verschil Verslag Ontbijt Internationale Vrouwendag 8 maart

Verslag Ontbijt Internationale Vrouwendag 8 maart

Op donderdag 8 maart verzamelden 19 vrouwen zich in het gemeentehuis in De Steeg om daar samen stil te staan bij de Internationale Vrouwendag.

Dit keer verschenen er een 19-tal vrouwen op het vroege morgenuur in de kantine van het gemeentehuis. Marleen Noorland heette iedereen welkom. Ze vertelde dat het voor haar bijzonder vroeg opstaan was: er was een journaliste van Radio Gelderland op bezoek geweest om half 7 diezelfde morgen. De vrouwen hebben op deze manier twee keer live de uitzending gehaald. Het is mooi en goed om stil te kunnen staan bij wat vrouwen doen en betekenen in deze maatschappij.  Marleen vertelde over de huidige scores wat betreft vrouwen.Ontbijt Internationale vrouwendag

 

“Men play the game, women know the score”

- Roger Woddis-

 

En hoe zit het met de score?

Even wat feiten op een rij:
1. Vrouwen vormen 50% van de wereldbevolking
2. Vrouwen doen 66% van al het werk
3. Vrouwen verdienen 10% van het wereldinkomen
4. Vrouwen hebben 1% van alle bezittingen
5. Van alle regeringsleiders op de wereld is 5% vrouw
6. Van alle armen op de wereld is 75% vrouw
7. Van alle analfabeten op de wereld is 66% vrouw
8. Van alle vluchtelingen op de wereld is 75% vrouw
9. Van de 150 leden van de Tweede Kamer in Nederland is 36% vrouw
10. Vrouwen in Neder land verdienen gemiddeld 23% minder dan mannen.

 

Ontbijt Internationale vrouwendag 

 

Daarna was Petra van Wingerden als gastvrouw van de dames aan het woord. Ze vindt het een hele goede zaak dat we als vrouwen ieder jaar op deze (bescheiden) wijze iets van ons laten horen. Daarna introduceerde de burgemeester, Petra van Wingerden, Loes Hagen.  Loes is HAVO student, bezig met een praktische opdracht over ‘vrouwen die het verschil maken’.  Dus ze zat helemaal goed bij ons.

We genoten van haar inleiding over de geschiedenis van vrouwenemancipatie. Ze had voor ons allemaal de voorkant van haar werkstuk gekopieerd: een stoere dame die haar spierballen laat zien, met daarboven de tekst: ‘we can do it’.

Het was erg gezellig en weer heel goed om even bij te praten én om weer nieuwe deelneemsters te ontmoeten. Met grote dank aan Marie, voor haar bijdrage aan het hele ontbijt, vooral de croissantjes waren weer lekker!

 

Op naar de volgende activiteit: ‘de Arabische lente!’

 

Groeten namens alle vrouwen,  Marleen Noorland


Uitgelicht


Zoeken