Afvalinzameling

Ophaaldagen

PreZero haalt het huishoudelijk afval op vaste ophaaldagen bij u op. Zorgt u ervoor dat u de afvalcontainer ’s ochtends vóór 7.30 uur aan de weg zet. Wie in hoogbouw of een appartement woont gebruikt de wijkcontainer.

  • Groente-, fruit- en tuinafval (GFT) | Groene container
  • Restafval | Grijze container
  • Verpakkingen van plastic, metaal (blik) en drankkartons (PMD) | Plastic zakken
  • Papier en karton | Blauwe container 

Lees meer over afval scheiden.

Afvalwijzer en afvalkalender 2022

Ieder huishouden heeft per post een papieren Afval- & Rioolwijzer 2022 ontvangen. Daarop staan de inzameldagen voor restafval, GFT, PMD en oud papier/karton. U kunt de ophaaldagen op uw adres ook bekijken op de online Afvalwijzer .

Afvalwijzer App

Voor uw smartphone en tablet (Apple of Android) is er de Afvalwijzer-app. Deze app is gratis te downloaden in de Appstore of Play Store. Hier kunt u de inzameldagen zien of een melding instellen om een herinnering te krijgen als u de container aan de weg kunt zetten.

Container niet geleegd

Is uw container niet geleegd? Meld dit online bij de Afvaldesk van PreZero. Houd uw afvalpas bij de hand. Voor vragen over afval of over de leging van de container neemt u op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur contact op met de PreZero Servicelijn, 0800 - 22 10 011.

Afval scheiden? Zo natuurlijk!

Lever huishoudelijk afval gescheiden aan. GFT doet u in de container met de groene deksel. De container met de blauwe deksel gebruikt u voor oud papier en karton. Restafval gooit u in de container met de grijze deksel.

Verpakkingen van plastic, metaal (blik) en drankkartons (PMD) zet u in de doorzichtige plastic zakken tegelijk met de container met de groene deksel aan de weg. U kunt deze speciale plastic zakken gratis afhalen bij de volgende adressen.
Het is niet toegestaan de PMD-materialen eerst in kleine deeltjes te versnipperen of 'shredderen'. Pletten van blik of opvouwen van drankkartons is wel heel fijn, daarmee maakt u het volume kleiner.

Meer informatie over het scheiden van uw afval of bekijk onze 3 campagnefilmpjes Afval scheiden? Zo natuurlijk!.