Container aanvragen, omruilen

Elke woning is voorzien van 3 typen (mini)containers:

  • Een container met een grijze deksel voor restafval.
  • Een container met een groene deksel voor groenteafval, fruitafval en tuinafval (GFT).
  • Een container met een blauwe deksel voor oud papier en karton.

U heeft de containers in bruikleen. Als u verhuist laat u de containers leeg achter bij uw woning.

Voor het inzamelen van PMD (plastic-, metaalverpakkingen en drankkarton) maken we in onze gemeente gebruik van plastic zakken.

Container omruilen, inleveren of extra

Het is mogelijk om containers (restafval-, gft- of papiercontainers) te ruilen of extra te bestellen. Het afleveren van een extra container en het omruilen of inleveren van een 'grijze' of 'groene' container kost € 28,75. Ruilt u meerdere containers in 1 keer, dan brengen wij dit bedrag maar 1 keer in rekening. Ook als u een container kwijt bent of als deze is gestolen, kunt u een nieuwe aanvragen. De afleverkosten zijn € 28,75.

Restafval- en GFT-containers zijn beschikbaar in 140 liter, 180 liter of 240 liter. Het aantal restafvalcontainers per huishouden is vrij. GFT-containers in principe maximaal 2 per woning. De papiercontainer is alleen verkrijgbaar in 180 liter met een maximum van 1 per huishouden. Heeft u nog geen ‘blauwe’ papiercontainer? Dan is de eerste levering hiervan gratis.

Bent u onlangs verhuisd of is uw container kapot?

Bent u ergens nieuw komen wonen en wilt u een ander formaat container of mist er een container op het nieuwe woonadres? Is uw container buiten uw schuld om kapot gegaan of bij het legen in de huisvuilwagen gevallen? Dan kunt u gratis een nieuwe container aanvragen.

Tip! Controleer ook meteen of er een afvalpas aanwezig is op het nieuwe adres.

Regel het zelf online

Het aanvragen of omruilen van een container kan eenvoudig bij de online Afvaldesk van PreZero.  Eventuele kosten betaalt u direct via iDeal. Houd uw afvalpas bij de hand. De code op deze pas heeft u nodig om in te loggen. Komt u er online niet uit, dan kunt u contact opnemen met PreZero via 0800 - 22 100 11.