Grofvuil

Vanaf 1 juli wijzigt de afvalinzameling. Afval wegbrengen kan vanaf dat moment naar het Recycleplein in Doesburg en grofvuil wegbrengen is dan niet meer gratis.
U kunt vanaf 1 juli niet meer terecht bij het afvalbrengstation in Arnhem-Noord. Lees meer over alle afvalwijzigingen vanaf 1 juli.

Grofvuil is huishoudelijk afval dat niet in de container met de grijze deksel past. U kunt dit afval zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation in Arnhem-Noord (milieustraat). SUEZ kan grofvuil ook bij u thuis ophalen.

Herbruikbare goederen kunt u naar 2Switch brengen.

Zelf wegbrengen

U mag grofvuil 6 keer per jaar gratis wegbrengen naar het afvalbrengstation. Als u veel grofvuil wegbrengt kan het zijn dat u hiervoor moet betalen. Lees meer over de kosten en regels voor het wegbrengen van grofvuil naar het afvalbrengstation.

Grofvuil wegbrengen? Neem altijd uw afvalpas en geldig identiteitsbewijs mee.

Let op! Grond, tuinaarde, zand en graszoden kunt u alleen (tegen betaling) laten ophalen. Maak hiervoor afspraak via de SUEZ Servicelijn, 0800 - 22 10 011.

Laten ophalen

Het laten ophalen van grofvuil op uw woonadres is voor het meeste grofvuil gratis voor maximaal 1 m3 (1 kuub) afval per 4 weken. Biedt u meer grofvuil aan of wilt u bouw- en sloopafval of grond laten afvoeren, dan moet u rekening houden met kosten.

Voor het laten ophalen van grofvuil maakt u een afspraak met SUEZ. Dit kan online via de Afvaldesk of telefonisch via SUEZ Servicelijn, 0800 - 22 10 011. Houd uw afvalpas bij de hand.

Aanbiedregels

  • Zet het grofvuil bij voorkeur ´s ochtends vóór 7.30 uur aan de weg en niet de avond ervoor.  Zo voorkomt u dat andere mensen afval bijplaatsen, dat SUEZ mogelijk niet meeneemt.
  • Bied verschillende soorten grofvuil apart verpakt en stevig gebundeld aan.
  • Maak de gebundelde pakketten niet zwaarder dan 15 kilogram.
  • Plaats geen grote huishoudelijke apparaten bij het grofvuil, deze haalt SUEZ apart op.

Bekijk alle regels voor het laten ophalen van uw afval op de Afvaldesk van SUEZ.

Bouwafval

Gebruik voor grote hoeveelheden puin en bouwafval een kluscontainer. Er zijn verschillende bedrijven in de buurt die deze containers verhuren. Voor plaatsing van een bouwcontainer op de openbare weg heeft u een objectvergunning (PDF, 165 kB) nodig, die u tenminste 14 dagen voor plaatsing moet aanvragen. Vergeet niet te kijken of er een omgevingsvergunning of melding nodig is.

Grof tuinafval

Lees meer over het aanbieden en wegbrengen van grote hoeveelheden tuin- en snoeiafval.

Kringloopgoederen

Herbruikbare huisraad of kringloopgoederen zijn (oude) spullen die u niet meer nodig heeft, maar die een ander nog goed kan gebruiken. Denk aan oude meubels, speelgoed, elektra, audio of videoapparaten, computers en kleding. Kijk op de website van 2Switch voor meer informatie.