Grofvuil

Grofvuil is huishoudelijk afval dat niet in de container met de grijze deksel past. U kunt dit afval zelf wegbrengen naar het recycleplein in Doesburg. SUEZ kan grofvuil ook bij u thuis ophalen.

Herbruikbare goederen kunt u naar 2Switch brengen.

Zelf wegbrengen

Als u grofvuil wegbrengt moet u hiervoor betalen. Lees meer over de kosten en regels voor het wegbrengen van grofvuil naar het recycleplein in Doesburg.

Grofvuil wegbrengen? Neem altijd uw afvalpas en geldig identiteitsbewijs mee.

Laten ophalen

U kunt grofvuil tegen betaling ook op uw woonadres laten ophalen. Voor het laten ophalen van grofvuil maakt u een afspraak met SUEZ. Dit kan online via de Afvaldesk of telefonisch via SUEZ Servicelijn, 0800 - 22 10 011. Hou uw afvalpas bij de hand.

kosten laten ophalen grofvuil en grond
Hoeveelheid Prijs
tot 1 kuub € 15,00
1 tot 2 kuub € 34,50
2 tot 3 kuub € 46,00
3 tot 4 kuub € 57,50

 

Aanbiedregels

  • Zet het grofvuil bij voorkeur ´s ochtends vóór 7.30 uur aan de weg en niet de avond ervoor.  Zo voorkomt u dat andere mensen afval bijplaatsen en SUEZ het mogelijk niet meeneemt.
  • Bied verschillende soorten grofvuil apart verpakt en stevig gebundeld aan.
  • Maak de gebundelde pakketten niet zwaarder dan 15 kilogram.
  • Plaats geen grote huishoudelijke apparaten bij het grofvuil, deze haalt SUEZ apart op.

Bekijk alle regels voor het laten ophalen van uw afval op de Afvaldesk van SUEZ.

Bouwafval

Gebruik voor grote hoeveelheden puin en bouwafval een kluscontainer. Er zijn verschillende bedrijven in de buurt die deze containers verhuren. Voor plaatsing van een bouwcontainer op de openbare weg heeft u een objectvergunning (PDF, 165 kB) nodig, die u tenminste 14 dagen voor plaatsing moet aanvragen. Vergeet niet te kijken of er een omgevingsvergunning of melding nodig is.

Grof tuinafval

Lees meer over het aanbieden en wegbrengen van grote hoeveelheden tuin- en snoeiafval.

Grond, zand, tuinaarde of graszoden

Het is niet mogelijk om grond, zand, tuinaarde of graszoden bij het Recycleplein te brengen.

U kunt grond, zand, tuinaarde of graszoden tegen betaling op uw woonadres laten ophalen. Voor het laten ophalen maakt u een afspraak met SUEZ. Dit kan online via de Afvaldesk  of telefonisch via SUEZ Servicelijn, 0800 - 22 10 011. Hou uw afvalpas bij de hand. De kosten zijn gelijk aan de kosten voor het laten ophalen van grofvuil.

Kringloopgoederen

Herbruikbare huisraad of kringloopgoederen zijn (oude) spullen die u niet meer nodig heeft, maar die een ander nog goed kan gebruiken. Denk aan oude meubels, speelgoed, elektra, audio of videoapparaten, computers en kleding. Kijk op de website van 2Switch voor meer informatie.