Grofvuil wegbrengen of laten ophalen

Grofvuil is al het huishoudelijk afval dat niet in de container past en niet herbruikbaar is, zoals:

  • Meubels, bedden
  • Vloerbedekking
  • Oud ijzer (geen fietsen)

Zelf wegbrengen

Als u grofvuil wegbrengt moet u hiervoor betalen. Lees meer over de kosten en regels voor het wegbrengen van grofvuil naar het recycleplein in Doesburg. Grofvuil wegbrengen? Neem altijd uw afvalpas en geldig identiteitsbewijs mee.

Laten ophalen

Ophalen 1x per jaar gratis

U  kunt 1x per jaar uw grofvuil (tot 1 m3) gratis laten ophalen. Voor het gratis laten ophalen is het niet mogelijk om online een ophaalafspraak in te plannen. Dit kan alleen telefonisch via PreZero Servicelijn, 0800 - 22 10 011

Laten ophalen, betaald

U kunt grofvuil op uw woonadres laten ophalen. Voor het betaald laten ophalen van grofvuil maakt u een afspraak met PreZero. Dit kan online via de Afvaldesk of telefonisch via de PreZero Servicelijn, 0800 - 22 10 011. Houd uw afvalpas bij de hand.

Maak een afspraak

kosten laten ophalen grofvuil en grond
Hoeveelheid Prijs
tot 1 kuub € 15,45
1 tot 2 kuub € 34,54
2 tot 3 kuub € 47,38
3 tot 4 kuub € 59,23

 

Aanbiedregels

  • Zet het grofvuil bij voorkeur ´s ochtends vóór 7.30 uur aan de weg en niet de avond ervoor. Zo voorkomt u dat andere mensen afval bijplaatsen en PreZero het mogelijk niet meeneemt.
  • Bied verschillende soorten grofvuil apart verpakt en stevig gebundeld aan.
  • Maak de gebundelde pakketten niet zwaarder dan 15 kilogram.
  • Plaats geen grote huishoudelijke apparaten bij het grofvuil, deze haalt PreZero apart op.

Bekijk alle regels voor het laten ophalen van uw afval op de Afvaldesk van PreZero.

Bouwafval

Gebruik voor grote hoeveelheden puin en bouwafval een kluscontainer. Er zijn verschillende bedrijven in de buurt die deze containers verhuren. Voor plaatsing van een bouwcontainer op de openbare weg heeft u een objectvergunning nodig, die u tenminste 3 weken voor plaatsing moet aanvragen. Vergeet niet te kijken of er een omgevingsvergunning of melding nodig is.

Omgevingsvergunning of objectvergunning aanvragen - gemeente Rheden

Grond, zand, tuinaarde of graszoden

U kunt grond, zand, tuinaarde of graszoden tegen betaling op uw woonadres laten ophalen. Voor het laten ophalen maakt u een afspraak met PreZero. Dit kan online via de Afvaldesk of telefonisch via de PreZero Servicelijn, 0800 - 22 10 011. Houd uw afvalpas bij de hand. De kosten voor het ophalen, zijn gelijk aan de kosten voor het laten ophalen van grofvuil. Het is ook mogelijk om grond, zand, tuinaarde of graszoden bij het recycleplein te brengen.

Kringloopgoederen

Herbruikbare huisraad of kringloopgoederen zijn (oude) spullen die u niet meer nodig heeft, maar die een ander nog goed kan gebruiken. Denk aan oude meubels, speelgoed, elektra, audio of videoapparaten, computers en kleding. Kijk op de website van 2Switch voor meer informatie.