Tuinafval, Green Bag

Tuin- en snoeiafval dat niet in de container met de groene deksel past, kunt u:

  • Zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation in Arnhem-Noord.
  • Laten ophalen door SUEZ. Tuinaarde, zand en graszoden kunt u tegen betaling als grofvuil laten ophalen.

Zelf wegbrengen

(Grof) tuinafval brengt u naar het afvalbrengstation in Arnhem-Noord.

Green Bag

Voor het verzamelen van grote hoeveelheden tuin- en snoeiafval – bijvoorbeeld dunne takken, struiken, gras of bladeren – gebruikt u het beste een Green Bag. In deze opvouwbare zak gaat ongeveer 1 m3 (1 kuub) aan tuinafval. In de Green Bag mag géén grond of graszoden.

Kosten

De Green Bag kost € 2,50 en is verkrijgbaar bij de balie van het gemeentehuis in De Steeg of het gemeentelijk servicecentrum in Dieren of Velp.

Het laten ophalen van tuinafval op uw woonadres is gratis voor maximaal 2 Green Bags (2 m3/kuub) per maand. Biedt u meer tuinafval aan of grof tuinafval, zoals boomstammen, dan moet u rekening houden met kosten.

Laten ophalen

Voor het laten ophalen van tuinafval maakt u een afspraak met SUEZ. Dit kan online via de Afvaldesk. Houd uw inlogcode bij de hand. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via de SUEZ Servicelijn, 0800 - 22 10 011.

Aanbiedregels

  • Zet het tuinafval bij voorkeur ´s ochtends vóór 7.30 uur aan de weg en niet de avond ervoor.  Zo voorkomt u dat andere mensen afval bijplaatsen, dat SUEZ mogelijk niet meeneemt.
  • Biedt verschillende soorten tuinafval apart verpakt en gebundeld aan.
  • Maak de gebundelde pakketten niet zwaarder dan 15 kilogram.
  • Zet de greenbag op een bereikbare plaats voor SUEZ, dus bijvoorbeeld niet aan de voet van een boom of tegen een lantaarnpaal.

Bekijk alle regels voor het laten ophalen van uw afval op de Afvaldesk van SUEZ.

Uitgelicht