Tuinafval, Green Bag

Tuin- en snoeiafval dat niet in de container met de groene deksel past, kunt u:

  • Zelf wegbrengen naar het recycleplein in Doesburg.
  • Laten ophalen door PreZero.

Zelf wegbrengen

(Grof) tuinafval brengt u naar het recycleplein in Doesburg.

Green Bag

Voor het verzamelen van grote hoeveelheden tuin- en snoeiafval – bijvoorbeeld dunne takken, struiken, gras of bladeren – gebruikt u het beste een Green Bag. In deze opvouwbare zak gaat ongeveer 1 m3 (1 kuub) aan tuinafval. In de Green Bag mag géén grond of graszoden.

Kosten en verkrijgbaarheid

De Green Bag kost € 5,00 en is zonder afspraak verkrijgbaar bij 2Switch in Dieren.

Let op: Vanwege het verhuistraject is de Green Bag momenteel alleen verkrijgbaar bij 2Switch in Dieren. We zijn druk bezig met het zoeken naar een tweede uitgiftelocatie. 2Switch is ondanks de lockdown nog steeds geopend voor het afhalen van Green Bags. Green Bags kunnen bij de aanname-afdeling worden opgehaald. De aanname afdeling is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Er zijn geen kosten voor het laten ophalen van een volle Green Bag. U mag 1 keer per maand maximaal 2 Green Bags op uw woonadres laten ophalen. Biedt u meer tuinafval aan of grof tuinafval, zoals boomstammen, hou dan rekening met kosten.

Laten ophalen

Voor het laten ophalen van tuinafval maakt u een afspraak met PreZero. Dit kan online via de Afvaldesk. Hou uw afvalpas bij de hand. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via de PreZero Servicelijn, 0800 - 22 10 011.

Aanbiedregels

  • Zet het tuinafval bij voorkeur ´s ochtends vóór 7.30 uur aan de weg en niet de avond ervoor.  Zo voorkomt u dat andere mensen afval bijplaatsen, dat PreZero mogelijk niet meeneemt.
  • Biedt verschillende soorten tuinafval apart verpakt en gebundeld aan.
  • Maak de gebundelde pakketten niet zwaarder dan 15 kilogram.
  • Zet de greenbag op een bereikbare plaats voor PreZero, dus bijvoorbeeld niet aan de voet van een boom of tegen een lantaarnpaal.

Bekijk alle regels voor het laten ophalen van uw afval op de Afvaldesk van PreZero.

Grond, zand, tuinaarde of graszoden

U kunt grond, zand, tuinaarde of graszoden tegen betaling op uw woonadres laten ophalen. Voor het laten ophalen maakt u een afspraak met PreZero. Dit kan online via de Afvaldesk of telefonisch via de PreZero Servicelijn, 0800 - 22 10 011. Hou uw afvalpas bij de hand. De kosten voor het ophalen, zijn gelijk aan de kosten voor het laten ophalen van grofvuil. Het is ook mogelijk om grond, zand, tuinaarde of graszoden bij het Recycleplein te brengen.