Tuinafval, Green Bag

Van oktober tot begin januari ruimen we samen met SIGHT de gevallen herfstbladeren op. We doen dat op straat, in de plantsoenen en op de gemeentelijke groenstroken.

Tuin- en snoeiafval dat niet in de container met de groene deksel past, kunt u:

  • Zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation in Arnhem-Noord.
  • Laten ophalen door SUEZ.

Let op! Grond, tuinaarde, zand en graszoden kunt u alleen (tegen betaling) laten ophalen. Maak hiervoor afspraak via de SUEZ Servicelijn, 0800 - 22 10 011.

Zelf wegbrengen

(Grof) tuinafval brengt u naar het afvalbrengstation in Arnhem-Noord.

Green Bag

Voor het verzamelen van grote hoeveelheden tuin- en snoeiafval – bijvoorbeeld dunne takken, struiken, gras of bladeren – gebruikt u het beste een Green Bag. In deze opvouwbare zak gaat ongeveer 1 m3 (1 kuub) aan tuinafval. In de Green Bag mag géén grond of graszoden.

Kosten en verkrijgbaarheid

In verband met het coronavirus zijn de Green Bags momenteel alleen in De Steeg verkrijgbaar.

De Green Bag kost € 2,50 en is zonder afspraak verkrijgbaar bij het gemeentehuis in De Steeg.

Er zijn geen kosten voor het ophalen van de Green Bags. U mag 1 keer per maand maximaal 2 Green Bags op uw woonadres laten ophalen. Biedt u meer tuinafval aan of grof tuinafval, zoals boomstammen, hou dan rekening met kosten.

Laten ophalen

Voor het laten ophalen van tuinafval maakt u een afspraak met SUEZ. Dit kan online via de Afvaldesk. Houd uw afvalpas bij de hand. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via de SUEZ Servicelijn, 0800 - 22 10 011.

Aanbiedregels

  • Zet het tuinafval bij voorkeur ´s ochtends vóór 7.30 uur aan de weg en niet de avond ervoor.  Zo voorkomt u dat andere mensen afval bijplaatsen, dat SUEZ mogelijk niet meeneemt.
  • Biedt verschillende soorten tuinafval apart verpakt en gebundeld aan.
  • Maak de gebundelde pakketten niet zwaarder dan 15 kilogram.
  • Zet de greenbag op een bereikbare plaats voor SUEZ, dus bijvoorbeeld niet aan de voet van een boom of tegen een lantaarnpaal.

Bekijk alle regels voor het laten ophalen van uw afval op de Afvaldesk van SUEZ.