Bestemmingsplannen

In het bestemmingsplan staat welke functies (wonen, werken, groen of verkeer) op welke plaats zijn toegestaan. Daarnaast staan in een bestemmingsplan de regels die gelden voor zo’n functie. Denk bijvoorbeeld aan bouwhoogte, afstand tot de buren en of er bijgebouwen zijn toegestaan.

Een bestemmingsplan bestaat uit voorschriften, een toelichting en 1 of meerdere kaarten. Daarin ligt vast wat er op een specifieke locatie mag worden gebouwd of aangelegd.

Afwijken van een bestemmingsplan

Heeft u (bouw)plannen die niet binnen het bestemmingsplan passen? Dan kunt u ons schriftelijk vragen van het bestemmingsplan af te wijken. Bijvoorbeeld op basis van het afwijkingenbeleid kruimelgevallen. U kunt uw plannen gratis door ons laten toetsen door een voortoets aan te vragen.

Bestemmingsplan inzien

Valt de locatie die u zoekt buiten de dorpskernen, dan ligt het mogelijk in het:

Kunt u het bestemmingsplan dat u zoekt niet online vinden, of wilt u een afspraak maken om het samen met ons te doornemen? Neem dan contact met ons op, (026) 49 76 911. Wij werken op afspraak van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 15.00 uur en vrijdagochtend van 8.30 tot 12.30 uur.