Bomenplan dode en zieke bomen

De komende tijd kappen wij 19 bomen. De kap is nodig omdat sommige bomen een gevaar voor de omgeving zijn en omdat het belangrijk is dat bomen gezond blijven. De bomen die gekapt worden, zijn herkenbaar aan een affiche op de boomstam.

Overzicht bomenplan

De bomen die gekapt worden, staan verspreid door de hele gemeente. De bomen hebben gebreken waardoor ze een gevaar kunnen opleveren voor de omgeving. Bomen gaan dood door ziekte, aantasting, verdrukking, droogte of door een onbekende oorzaak. Het komt voor dat in een rij of laan 1 boom plotseling dood gaat. Bewoners melden dit bij ons of onze medewerkers zien dit tijdens werkzaamheden in de buurt.

Lijst met dode en zieke bomen

Wij publiceren 1 of 2 keer per jaar een lijst met dode en zieke bomen (PDF, 27 kB). Op deze lijst staat ook of er in het najaar bomen worden herplant. Kijk op de online kaart voor de exacte locatie.

Paspoort voor bomen

Wij beheren ongeveer 14.000 straat- en parkbomen. Al deze bomen hebben een eigen paspoort. Daarin staan gegevens zoals soort, jaar van aanplant, dikte stam, hoogte en inspectiegegevens. Afhankelijk van de plaats (bijvoorbeeld langs een drukke weg) of gezondheid (bijvoorbeeld aantasting door zwammen) inspecteert de gemeente de bomen regelmatig. Deze gegevens zijn gekoppeld aan het paspoort. Op deze manier proberen wij het bomenbestandgoed te onderhouden. Naast de straat- en parkbomen staan er ook nog vele duizenden bomen in de stadsbosjes.