Oplaadpunten elektrische voertuigen

Locaties oplaadpalen

In onze gemeente zijn momenteel 65 openbare laadpunten. Op www.oplaadpalen.nl staat een kaart met alle oplaadpunten die bij u in de buurt beschikbaar zijn.

Laadpunt aanvragen

Aanvragen laadpunt

Rijdt u als particulier elektrisch, maar heeft u geen eigen terrein om uw voertuig op te laden? Dan kunt u een openbaar oplaadpunt op straat aanvragen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Voorwaarden

  • U bent in het bezit van een elektrisch voertuig (auto, motor).
  • U heeft geen oprit/parkeergelegenheid op eigen terrein.
  • U woont in de gemeente Rheden of werkt er minimaal 20 uur per week.

Procedure

We zoeken een locatie binnen een straal van 250 meter vanaf uw woning, waar het mogelijk is een oplaadpunt te plaatsen. Voor het realiseren van het oplaadpunt is een verkeersbesluit nodig, waarvoor een bezwaar en beroepsperiode geldt. Als alles in orde is, starten wij de procedure voor het plaatsen van het oplaadpunt.

Groene stroom

Bij de laadpunten in onze gemeente tankt u 100% groene stroom uit Nederland. Dit betekent dat u geen CO2 uitstoot voor de elektrisch gereden kilometers. Elektrische voertuigen veroorzaken bovendien geen lokale uitstoot van fijnstof en NO2. Zo dragen ze bij aan het verbeteren van de lokale luchtkwaliteit.

Laadvisie en kabelgoten

De gemeenteraad heeft eind 2022 de Rhedense Visie Laadinfrastructuur behandeld en vastgesteld. In de uitwerking van de visie gaan we ook regels maken voor het eventueel opladen van een elektrisch voertuig op straat vanaf uw erf met een kabelgoot. De uitwerking van de regels verwachten wij in de loop van 2024 online te plaatsen. 

Let op: het is in onze gemeente nu verboden om in welke vorm dan ook een eigen stroomkabel in de openbare ruimte te leggen. 

Meer informatie

Bekijk de veelgestelde vragen over openbare laadpalen op www.openbaarladen.nl