Duurzaamheidslening en Stimuleringsregeling Nul-Op-de-Meter

Op 1 januari 2019 zijn de Duurzaamheidslening en de Stimuleringsregeling NOM-woningen van start gegaan.

Uw huis verduurzamen

Een duurzaamheidslening biedt woningeigenaren mogelijkheden om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen om woonlasten te verlagen, wooncomfort te verhogen en uiteraard om groen te doen! Voor bedragen tussen € 2.500,- en € 25.000,- vraagt u de duurzaamheidslening aan. Heeft u nog ambitieuzere plannen en wilt u uw woning richting Nul-Op-de-Meter (NOM) realiseren dan kunt u nog meer geld lenen via de Stimuleringsregeling Nul-Op-de-Meter. Dit geldt voor bedragen tussen de € 25.000 en € 50.000.

Duurzame maatregelen

Met deze lening zijn energiebesparende en energie producerende maatregelen mogelijk, zoals:

• Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Raamisolatie
  • Dubbel glas
  • Vloerisolatie
  • Ledverlichting
  • Zonnepanelen
  • Warmtepomp

Ook kunt u de lening gebruiken voor andere duurzame maatregelen, zoals:

• Groene daken
  • Groene gevels
  • Afkoppelen van uw dak van de riolering
  • Sanering asbest

Hoeveel kunt u lenen?

U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 50.000,- lenen. Tot een bedrag van € 7.500,- heeft de lening een looptijd van 10 jaar. De bedragen daarboven hebben een looptijd van 15 jaar. De lening wordt op basis van annuïteit afgelost. De rente op deze lening bedraagt op dit moment 1,5 à 1,6%. Rente wordt vastgesteld op datum van binnenkomst aanvraag. Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) doet de toets op kredietwaardigheid.

• U heeft een eigen bestaande of nieuw te bouwen woning in de gemeente Rheden
  • U bent jonger dan 75 jaar
  • U bent nog niet gestart met de werkzaamheden
  • U bent in het bezit van de benodigde omgevingsvergunningen

Wilt u zonnepanelen plaatsen op uw woning? Of laat u het dak of de spouwmuur isoleren? Dan bent u volgens de Wet natuurbescherming verplicht om eerst te laten onderzoeken of er geen vleermuizen, huismussen of gierzwaluwen zitten.

Aanvragen

U dient de aanvraag in vóórdat u de maatregelen uitvoert. Het aantal te verstrekken leningen is niet onbeperkt. Wacht dus niet te lang!
U kunt een aanvraag indienen met het online formulier Duurzaamheidslening en Stimuleringsregeling Nul-Op-de-Meter.

Vragen?

Met vragen over de duurzaamheidslening kunt u terecht bij het adviesteam Klimaat via energiek@rheden.nl