Duurzaamheidslening en Stimuleringsregeling Nul-Op-de-Meter

Op 1 januari 2019 zijn de Duurzaamheidslening en de Stimuleringsregeling NOM-woningen van start gegaan.

Uw huis verduurzamen

Wilt u uw huis verduurzamen of energiebesparende maatregelen nemen? Dan kost dat uiteraard geld. Met de duurzaamheidslening heeft u als woningeigenaar de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen. Zo kunt u uw wooncomfort verhogen en tegelijkertijd uw woonlasten verlagen.

Voor bedragen tussen € 2.500,- en € 25.000,- vraagt u de duurzaamheidslening aan. Heeft u nog ambitieuzere plannen en wilt u richting Nul-Op-de-Meter (NOM)? Dan kunt u tot € 50.000 lenen via de Stimuleringsregeling Nul-Op-de-Meter.

Duurzame maatregelen

De lening is bedoeld voor energiebesparende en energieproducerende maatregelen, zoals:

• Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Raamisolatie
  • Dubbel glas
  • Vloerisolatie
  • Ledverlichting
  • Zonnepanelen
  • Warmtepomp

U kunt de lening ook gebruiken voor duurzame maatregelen, zoals:

• Groene daken
  • Groene gevels
  • Afkoppelen van uw dak van de riolering
  • Sanering asbest

Hoeveel kunt u lenen?

U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 50.000,- lenen. Tot een bedrag van € 7.500,- heeft de lening een looptijd van 10 jaar. Bedragen daarboven hebben een looptijd van 15 jaar. De lening wordt op basis van annuïteit afgelost. De rente op deze lening bedraagt op dit moment 1,5 à 1,6%. Rente wordt vastgesteld op datum van binnenkomst aanvraag. Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) doet een toets op kredietwaardigheid.

• U heeft een eigen bestaande of nieuw te bouwen woning in de gemeente Rheden
  • U bent jonger dan 75 jaar
  • U bent nog niet gestart met de werkzaamheden
  • U bent in het bezit van de benodigde omgevingsvergunningen

Wilt u het dak of de spouwmuur laten isoleren? Dan bent u volgens de Wet natuurbescherming verplicht om eerst te laten onderzoeken of er geen vleermuizen, huismussen of gierzwaluwen zitten.

Aanvragen

U dient de aanvraag in vóórdat u de maatregelen uitvoert. Het aantal te verstrekken leningen is niet onbeperkt. Wacht dus niet te lang!
U kunt een aanvraag indienen met het online formulier Duurzaamheidslening en Stimuleringsregeling Nul-Op-de-Meter.

Vragen?

Met vragen over de duurzaamheidslening kunt u terecht bij het adviesteam Klimaat via duurzaamwonen@rheden.nl