Energiecoach

De energiecoach helpt u gratis om stap voor stap meer grip te krijgen op de energierekening. Naast persoonlijk advies helpt de coach u bij het plaatsen van gratis energiebesparende producten thuis.

Gesprek met energiecoach

De energiecoach helpt u gratis om stap voor stap meer grip te krijgen op de energierekening. Naast persoonlijk advies helpt de coach u bij het plaatsen van gratis energiebesparende producten thuis. Hij geeft tips over hoe u nog meer kunt besparen, zo gaat uw energieverbruik omlaag en dat scheelt op de energierekening. Gemiddeld besparen gezinnen op deze manier honderden euro's per jaar.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor een energiecoach

U bezit een Gelre pas en/of schuldhulpverlening of 130% van het minimumloon.

Werken als energiecoach

 
Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van hun energierekening. Vaak zijn dat mensen met een lager inkomen en/of mensen die in slecht geïsoleerde huizen wonen. Een te groot deel van hun inkomen gaat dan op aan een te hoge energierekening. Met de stijgende energieprijzen wordt het voor deze mensen nog moeilijker. En daar kan u bij helpen!
 
Bent u iemand die goed kan luisteren en mensen graag verder helpt? Weet u hoe u bewust omgaat met energie en welke bespaartips en -producten daarbij helpen? Dan bent u de energiecoach die wij zoeken!
Als energiecoach: 
  • helpt u mensen in de gemeente met energiebesparen en bewustwording;
  • bent u proactief en gaat u voor de positieve en persoonlijke benadering;
  • krijgt u een training over alle ins en outs van bewust energie besparen en deelt u uw kennis, ervaring en tips met andere energiecoaches;
  • helpt u mensen die geldzorgen hebben en maakt u een positieve impact op het milieu;
  • werkt  u als vrijwilliger of ZZP’er.

Wat gaat u doen? 

Als energiecoach helpt u mensen stap voor stap om meer grip te krijgen op hun energieverbruik. Samen gaan jullie aan de slag met energiebesparende producten en gedragsmaatregelen. U neemt de energierekening onder de loep, geeft bespaartips en verhoogt daarbij zelfs het wooncomfort. Want als tocht minder wordt, komt de woonkamer sneller op temperatuur en gaat het energieverbruik omlaag. Als energiecoach hoeft u geen techneut te zijn.
 

Wat vragen wij? 

Wanneer u de training wilt volgen, verwachten we dat u daarna als energiecoach inzetbaar bent. Na de training bent u klaar om gesprekken met bewoners te voeren. We verwachten dat u ongeveer 3adviesgesprekken per week voert. U kunt zelf aangeven welke dagdelen u het beste uitkomen. 

Wat bieden wij? 

Als energiecoach werkt u voor de Energiebank regio Arnhem. U krijgt een gratis training om als energiecoach aan de slag te gaan. En ook na de training blijven wij u bijstaan met raad en daad. We brengen u in contact met collega-coaches tijdens inspirerende kennissessies. Bovendien ontvangt u  een vrijwilligersvergoeding. Wilt u als ZZP-er aan de slag? Neem dan contact op over de mogelijkheden.

Iets voor u?

U kunt via info@energiebankregioarnhem.nl of 06 42 87 58 30 contact opnemen voor meer informatie.