Energiecoach

 
Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van hun energierekening. Vaak zijn dat mensen met een lager inkomen en/of mensen die in slecht geïsoleerde huizen wonen. Een te groot deel van hun inkomen gaat dan op aan een te hoge energierekening. Met de stijgende energieprijzen wordt het voor deze mensen nog moeilijker. En daar kan jij bij helpen!
 
Ben jij iemand die goed kan luisteren en mensen graag verder helpt? Weet jij hoe je bewust omgaat met energie en welke bespaartips en -producten daarbij helpen? Dan ben jij de energiecoach die wij zoeken!
 
Als energiecoach: 
• help je mensen in de gemeente met energiebesparen en bewustwording;
• ben je proactief en ga jij voor de positieve en persoonlijke benadering;
• krijg je een training over alle ins en outs van bewust energie besparen en deel je kennis, ervaring en tips met andere energiecoaches;
• help je mensen die geldzorgen hebben en maak je een positieve impact op het milieu;
• werk je als vrijwilliger of ZZP’er.

Wat ga je doen? 

Als energiecoach help je mensen stap voor stap om meer grip te krijgen op hun energieverbruik. Samen gaan jullie aan de slag met energiebesparende producten en gedragsmaatregelen. Je neemt de energierekening onder de loep, geeft bespaartips en verhoogt daarbij zelfs het wooncomfort. Want als tocht minder wordt, komt de woonkamer sneller op temperatuur en gaat het energieverbruik omlaag. Als energiecoach hoef je geen techneut te zijn. In dit filmpje zie je wat een coach doet.

Wat vragen wij? 

Wanneer je de training wilt volgen, verwachten we dat je daarna als energiecoach inzetbaar bent. Na de training ben je klaar om gesprekken met bewoners te voeren. We verwachten dat je ongeveer drie adviesgesprekken per week voert. Je kunt zelf aangeven welke dagdelen je het beste uitkomen. 

Wat bieden wij? 

Als energiecoach werk je voor de Energiebank regio Arnhem. Je krijgt een gratis training om als energiecoach aan de slag te gaan. En ook na de training blijven wij je bijstaan met raad en daad. We brengen je in contact met collega-coaches tijdens inspirerende kennissessies. Bovendien ontvang je een vrijwilligersvergoeding. Wil je als ZZP-er aan de slag? Neem dan contact op over de mogelijkheden.

Iets voor jou?