Operatie Steenbreek

Een groene tuin is koeler in de zomer, zorgt voor minder fijnstof in de lucht, minder water in het riool en trekt vlinders en vogels aan. Met de juiste planten op de juiste plek zorgt u ervoor dat er niet veel onderhoud nodig is. En een groene tuin ziet er ook nog eens veel leuker uit in de buurt. Daarom doen wij mee met Operatie Steenbreek: tegels eruit, groen erin.

Ons aanbod

Wilt u met uw buurt meedoen? Als u met tenminste 5 buren samenwerkt, bieden wij extra hulp:

  • Ondersteuning van uw project, gebruik van informatieborden en de Ik buurt mee! keet als mobiele bijeenkomstplek.
  • Een plant voor een tegel. Wij regelen planten voor u en voeren zand en tegels af.
  • Gratis infiltratiebuizen. Het ingraven regelt u zelf.
  • 25% korting op de aanschafkosten van een groen dak in combinatie met een infiltratievoorziening. Het aanleggen doet u zelf.

Bent u een huurder?

Bent u huurder? Dan kunt u gebruik maken van onze hulp bij het vergroenen van uw tuin (een plant voor een tegel).

Vivare staat niet toe dat huurders individueel hemelwaterafvoer van het dak afkoppelen of het dak van de schuur vergroenen. Vivare onderzoekt samen met ons de mogelijkheden voor infiltratievoorzieningen en groene daken in de toekomst.

Meer informatie

Op www.huisjeboompjebeter.nl vindt u handige tips om uw tuin groener te maken. Er zijn veel manieren om met (regen)water in uw tuin om te gaan. Bekijk een aantal mooie voorbeelden van het gebruik van water in de tuin. Of laat u voorlichten door een hovenier of tuincentrum.

Wilt u samen met buurtgenoten tuinen groener maken en heeft u daar hulp bij nodig? Of heeft u ideeën over het groener maken van tuinen? Neem dan contact op via energiek@rheden.nl. Wij bekijken dan met u welke mogelijkheden er zijn.

Stenen tuin              Groene tuin