Operatie Steenbreek

Een groene tuin is koeler in de zomer, zorgt voor minder fijnstof in de lucht, minder water in het riool en trekt vlinders en vogels aan. Met de juiste planten op de juiste plek zorgt u ervoor dat er niet veel onderhoud nodig is. En een groene tuin ziet er ook nog eens veel leuker uit in de buurt. Daarom doen wij in 2018 en 2019 mee met Operatie Steenbreek: tegels eruit, groen erin.

Meer informatie

Op www.huisjeboompjebeter.nl vindt u handige tips om uw tuin groener te maken. Er zijn veel manieren om met (regen)water in uw tuin om te gaan. Bekijk een aantal mooie voorbeelden van het gebruik van water in de tuin. Of laat u voorlichten door een hovenier of tuincentrum.

Wilt u samen met buurtgenoten tuinen groener maken en heeft u daar hulp bij nodig? Of heeft u ideeën over het groener maken van tuinen? Neem dan contact op via energiek@rheden.nl. Wij bekijken dan met u welke mogelijkheden er zijn.     

Project: Klimaatbestendige tuinen in Velp-Noord

Maak met de Tuin van Sjef uw tuin klimaatbestendiger! U kunt een heleboel doen om uw tuin klimaatbestendiger te maken. Zo draagt u een steentje bij en plukt u er zelf de vruchten van. U kunt maatregelen nemen voor meer koelte in de zomer, meer vlinders en vogels in de tuin en minder droogte.

De vrijwilligers van de Tuin van Sjef geven huiseigenaren in Velp-Noord gratis advies voor een klimaatbestendige tuin. Denk aan betere infiltratie van regenwater, maar ook de aanleg van groene daken.

Wilt u ook een huisbezoek ontvangen door 1 van de vrijwilligers van de Tuin van Sjef? Mail dan naar energiek@rheden.nl.