Witgoedregeling

Huishoudens met een laag inkomen kunnen een tegoedbon krijgen voor de aanschaf van een nieuwe, energiezuinige koelkast of vriezer.

Wat houdt de witgoedregeling in?

De witgoedregeling is een van de manieren waarmee huishoudens met een laag inkomen geld kunnen besparen op hun energiegebruik. Wie een energieslurpende koelkast, wasmachine, droger of vriezer heeft, kan die op deze manier vervangen door een energiezuiniger apparaat. Daarmee kunt u als huishouden tot wel 100 euro per jaar op uw energierekening besparen.

Hoe vraag ik de witgoedregeling aan?

De witgoedregeling is een uitbreiding van de werkzaamheden van de energiecoaches. Zij helpen inwoners met energiebesparing om zo hun energierekening te verlagen. Samen met u bekijkt de energiecoach of het verouderde apparaat in aanmerking komt voor vervanging. Als dat het geval is, kunt u samen met de energiecoach de witgoedregeling aanvragen.

Waar kan ik de tegoedbon inwisselen?

U ontvangt dan een tegoedbon ter waarde van maximaal 650 euro. Deze tegoedbon kunt u vervolgens inwisselen bij een van de 3 witgoedwinkels in onze gemeente: Expert Dieren, Expert Rheden of Kranenburg Velp. Bij het inleveren van de tegoedbon moet u ook uw oude apparaat inleveren.