Trouwambtenaren

Gefeliciteerd en leuk dat jullie in onze gemeente trouwen! Bij het reserveren van het huwelijk geven jullie aan welke trouwambtenaar de voorkeur heeft. Het huwelijk wordt voltrokken door 1 van onze professionele trouwambtenaren. Wij doen onze uiterste best om de trouwambtenaar van jullie keuze te boeken. Als de trouwambtenaar beschikbaar is zal hij of zij graag het huwelijk/partnerschap voltrekken. De trouwambtenaar zal op basis van jullie wensen ervoor zorgen dat jullie huwelijksceremonie iets bijzonders wordt!

De trouwambtenaar

We hebben 5 verschillende trouwambtenaren in dienst met ieder zo hun eigen karakter en werkwijze. Hieronder stellen zij zich voor. Kiezen jullie liever voor een eigen trouwambtenaar? Lees dan welke voorwaarden en kosten hiervoor gelden.

Trouwambtenaren van links naar rechts: Carla Veenhuis - Nienke Pol - Richard Sprokkereef - Christa Schooltink-Brinkman - Caroline Douma

Nienke PolNienke Pol - Website - 004

Trouwen met plezier; dat lijkt heel logisch. Tenslotte hebben jullie besloten er een feest van te maken. Wat mij betreft begint dat feestje al met een spetterende, emotie- maar vooral ook humorvolle ceremonie. Er mag een traan gelaten worden, maar zeker ook gelachen. Mijn missie is om jullie verhaal, van ontmoeting tot aanzoek, zo integer mogelijk te vertellen. Zodat bruidspaar en gasten zich herkennen in de romantiek, maar ook in de grappige anekdotes, het verrassende aanzoek en in jullie verklaring van de liefde voor elkaar. Trouwen is leuk! Met andere woorden, natuurlijk is het een serieuze aangelegenheid, maar wel een plezierige. Dus geen zwaarmoedigheid en geen belerende woorden. Ik ben pas tevreden als bruidspaar en gasten geraakt worden maar vooral er met plezier aan terug blijven denken. Ik nodig jullie van harte uit voor een persoonlijke ontmoeting bij mij aan de keukentafel om jullie wensen vorm te geven.

Christa Schooltink - Brinkman - Website - 006Christa Schooltink-Brinkman

Ik vind het bijzonder om Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand te zijn omdat het mijn passie is om een plechtigheid te creëren die helemaal naar jullie wens is. Luchtig met een lach en plechtig als het op z'n plaats is. Ik stel mij zo flexibel mogelijk op. Hebben jullie eigen ideeën? Ik ga daar graag in mee en samen met jullie wordt het een onvergetelijke plechtigheid waar zowel jullie als jullie gasten van genieten.

Waarom ik jullie ceremonie bijzonder maak: Samen met jullie ga ik ervoor zorgen dat de plechtigheid helemaal van “jullie” wordt en waar jullie met een fijn gevoel op terug kunnen kijken. Tijdens een persoonlijke ontmoeting neem ik de tijd om jullie zo goed mogelijk te leren kennen. Op die manier kan ik jullie unieke verhaal vertalen naar een pakkende en treffende toespraak waarbij ik zorg voor een warme, intieme en informele sfeer met een mooie balans tussen humor en serieus. Met mijn spontane en enthousiaste karakter draag ik graag bij aan jullie dag. Ik wens jullie veel plezier met de voorbereidingen van jullie dag en kijk er naar uit om jullie te ontmoeten.

Richard Sprokkereef

Richard Sprokkereef - Website - 003Als trouwambtenaar realiseer ik me dat, in de meeste gevallen, jullie dierbare gasten als eerste de huwelijksvoltrekking op jullie heugelijke dag zullen bijwonen. Daarmee is het aan mij als trouwambtenaar om de toon voor de dag te zetten en dat kan maar beter een leuke toon zijn toch? 

Mijn naam is Richard Sprokkereef vader, theatermaker, zanger en professioneel trouwambtenaar, want ook dat is een vak apart. Nadat we vooraf, in een ontspannen sfeer elkaar beter hebben leren kennen en uitvoerig de “do’s & dont’s” hebben besproken, gaan we er samen een mooi, eigentijds en gedenkwaardig moment van maken met jullie als stralend middelpunt. Trouwen op maat dus. Met uiteraard veel romantiek, interactie met jullie gasten, hier en daar wat vilein maar zeker ook met een gezonde dosis humor want trouwen moet vooral leuk zijn! 

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten. Graag tot snel. Lieve groet Richard

Carla Veenhuis - Website - 005Carla Veenhuis 

Jullie gaan trouwen! Er komt van alles op je af, waaronder jullie huwelijksceremonie. Een speciaal moment in jullie leven waar ik met liefde en plezier mijn steentje aan bijdraag. Ik zorg voor een persoonlijke ceremonie waarin jullie centraal staan met de mensen die voor jullie belangrijk zijn. Met emotie en humor, want op deze dag komt alles samen… liefde en geluk!

Jullie vormen samen het stralende middelpunt! Afstemming is mijn codewoord! Met mijn achtergrond als coach ben ik goed in staat om jullie ceremonie volledig af te stemmen op jullie persoonlijke wensen en behoeften. Oprechte aandacht, integriteit en eerlijkheid zijn mijn persoonlijke drijfveren. Ik ben een vragensteller en een verhalenverteller en zo geef ik vorm en invulling aan jullie persoonlijke huwelijksceremonie. En dat moment mag bruisen en sprankelen … en ja er mag zeker ook een traantje worden weggepinkt. Ik vind het een mooie uitdaging om bijzondere momenten, maar ook ingrijpende gebeurtenissen op jullie levenspad op een passende wijze de juiste plek te geven tijdens jullie ceremonie. Wees gerust, want alles gaat volledig in overleg met jullie. 

Wanneer het jullie wens is om kinderen te betrekken in het proces naar en tijdens de plechtigheid dan beleef ik dubbel plezier aan ‘de opdracht’. Als kindercoach heb ik een schat aan leuke ideeën, waarmee ik kinderen op creatieve en liefdevolle wijze een plekje kan geven tijdens jullie ceremonie. Ik zet mij volledig in om voor jullie, maar ook voor jullie gasten, een bijzondere en waardevolle ceremonie te creëren waar iedereen met een goed gevoel op terug kan kijken. Ik kijk uit naar onze kennismaking!

Caroline DoumaCaroline Douma

Wil je op een informele en warme manier invulling geven aan je ceremonie? Dan maak ik dat als jullie trouwambtenaar waar. Ik ben creatief en scherpzinnig met een flinke dosis humor. Als trouwambtenaar voel ik mij deelgenoot van jullie ceremonie en het geeft mij veel voldoening om van deze speciale dag een mooi feestje te maken.
Ik neem ruim de tijd tijdens het voorgesprek om alle relevante gebeurtenissen uit jullie leven te bevragen. Mijn uitdaging is dan ook om de informatie uit het interview te vertalen naar een speech die past bij een huwelijksceremonie, maar waarbij er wel gelachen mag worden en ook een traan mag worden weggepinkt. Ook vind ik het belangrijk dat jullie gasten zich welkom voelen. De sfeer in de groep weet ik goed aan te voelen en daarop flexibel te reageren, mede door mijn lange ervaring als docent marketingcommunicatie.
Jullie ceremonie is een feestje en mijn speech voor jullie moet vooral een goed en blij gevoel achterlaten.

Andere trouwambtenaarEigen gekozen trouwambtenaar bij huwelijksceremonie

Willen jullie getrouwd worden door iemand anders? Dat kan alleen als deze persoon al een benoemd en beëdigd trouwambtenaar is bij een andere gemeente. Wij benoemen deze trouwambtenaar dan voor 1 dag in onze gemeente. 

Getrouwd worden door iemand die geen benoemd en beëdigd  trouwambtenaar is, is dus niet mogelijk. Uiteraard is het wel mogelijk dat voor of na de huwelijksvoltrekking een familielid of andere naaste een speech houdt.

Kosten

De benoeming van de trouwambtenaar voor 1 dag kost € 117,60. Daarnaast betalen jullie de gebruikelijke huwelijksleges. Hou er rekening mee dat een trouwambtenaar die jullie zelf inhuren ook kosten rekent.