Opvang vluchtelingen uit Oekraïne Kerkallee 103 en 103a in Velp

We gaan aan de Kerkallee 103 en 103a in Velp vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. Hier kunnen ongeveer 20 vluchtelingen verblijven.

Op 20 april hebben we voor minimaal 1 jaar een huurcontract getekend voor deze twee panden. De planning is dat de Oekraïners begin mei hun intrek nemen aan de Kerkallee.

Veilige plek

Verwacht wordt dat het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat naar Nederland komt verder zal toenemen.

“Het is daarom goed dat we nu ook in de gemeente Rheden onderdak kunnen bieden aan een aantal vluchtelingen en ze een veilige plek kunnen geven. In de woningen aan de Kerkallee gaan we hopelijk over een paar weken de eerste Oekraïners opvangen. Daarnaast zijn we aan het onderzoeken of we nog meer panden in onze gemeente kunnen gebruiken voor opvang “ aldus burgemeester Carol van Eert. 

Kerkallee

De panden aan de Kerkallee staan leeg en waren in afwachting van een nieuwe huurder. We gaan nu de ruimtes zo snel mogelijk inrichten met alle eerste noodzakelijke spullen. De directe omwonenden van de Kerkallee 103 en 103 zijn door een brief van de burgemeester op de hoogte gebracht van de opvanglocatie.

Meer informatie  

Mensen die willen helpen, kunnen kijken op de pagina hulp voor Oekraïne. Daar staat alle actuele informatie over de opvang van vluchtelingen in Rheden. Voor vragen kunnen zij mailen naar Oekraine@rheden.nl.