Zelf hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen

Stel ruimte beschikbaar, bied goederen aan of doneer geld.

Giro 555

Via Giro 555 kunt u met een donatie bijdragen aan medische zorg, eten, onderdak en psychosociale hulp. Het Rode Kruis is een van de samenwerkende hulporganisaties achter Giro 555.

Inzetten voor noodopvanglocatie en opvang bieden

De inzet van vrijwilligers is hard nodig om vluchtelingen te helpen hun weg te vinden in Nederland. Meer informatie vindt u op de website van Vluchtelingenwerk. Wilt u thuis vluchtelingen opvangen? Meld u dan aan via Takecarebnb. Takecarebnb bemiddelt tussen vluchtelingen en gastgezinnen. Ze houden daarbij rekening met de achtergrond, gezinssamenstelling, beschikbare ruimte en wensen van zowel het gastgezin als de vluchtelingen. Op hun website staan ook 10 aandachtspunten voor gastgezinnen. U kunt ook een kijkje nemen op het platform Refugeehelp voor andere particuliere initiatieven rond huisvesting. 

Opvang of goederen bieden

Wilt u een vluchteling bij u thuis laten logeren, dan is er informatie op de website van Vluchtelingenwerk. Wilt u goederen bieden? Kijk dan op de website van Stichting Oekraïners in Nederland. Op de website van de VGGM staat ook informatie over hoe u opvang of goederen kunt bieden. 

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van de RIjksoverheid of op de webpagina landelijke initiatieven en informatiebronnen.