Bestrijding Japanse duizendknoop

De Japanse duizendknoop veroorzaakt schade aan wegen, woningen en andere bouwwerken. Daarom willen we deze plant bestrijden. U kunt daarbij helpen.

De Japanse duizendknoop is een snel groeiende plant die andere planten en struiken verdringt. Ze schiet in april uit de grond met rode uitlopers. Hier komen al snel groene bladeren aan met een grootte van 5–12 cm. De plant kan uitgroeien tot wel 3 meter hoog. In augustus bloeit de plant met kleine crèmewitte bloemen. In de winter sterft de plant af. De verdorde stengels blijven staan. De plant verspreidt zich via de grond. Binnen enkele jaren kan een plant uitgroeien tot een plek van tientallen vierkante meters. Bijvoorbeeld als er gemaaid wordt, kan uit een klein stukje stengel of wortel al een nieuwe plant groeien.

Wat u moet doen als u de Japanse duizendknoop ziet

Als u de Japanse duizendknoop in uw tuin ziet, kunt u deze het beste direct verwijderen. Liefst met wortel en al. Door dit regelmatig te doen, raakt de plant uitgeput. Het afval moet in de grijze container. Ieder klein scheutje van de plant in de groene container kan ergens anders, na compostering, een nieuw plantje worden.

Staat de plant ook in uw tuin of in uw buurt? Geef het ons dan door via japanse1000knoop@rheden.nl. Ook voor vragen gebruikt u dit e-mailadres of u kunt telefonisch contact opnemen.

Locaties Japanse duizendknoop

De Japanse duizendknoop is op diverse locaties in de gemeente Rheden gezien. Op de kaart Locaties Japanse duizendknoop gemeente Rheden houden wij bij welke locaties dat zijn.

Bestrijding

We verwijderen de Japanse duizendknoop op een aantal locaties door de plant uit te graven. We houden daarna in de gaten of de plant niet meer terugkomt. Tijdens de werkzaamheden proberen wij zoveel mogelijk struiken en bomen te sparen. Helaas is dat niet overal mogelijk.

Hoe de Japanse duizendknoop er uit ziet

Groei Japanse 1000knoop

Spruiten van de Japanse duizendknoop

Blad van Japanse1000knoop

Bladeren van de Japanse duizendknoop