Burenruzie en buurtbemiddeling

Ergernis over geluid, kinderen, huisdieren of een verkeerd geparkeerde auto? Wat voor de ene buur gewoon is, is voor een andere buur storend. Heeft u een conflict met buren of buurtgenoten en komt u er (samen) niet meer uit? De website www.problemenmetjeburen.nl geeft algemene informatie over de 10 meest voorkomende burenproblemen en tips voor mogelijke oplossingen.

Gratis buurtbemiddeling

Lukt het op die manier niet om een oplossing te vinden, maak dan gratis gebruik van buurtbemiddeling. Of het gaat om pesterijen, rommel in de straat of andere overlast. Buurtbemiddeling Rheden zet 2 getrainde vrijwilligers in die met beide partijen in gesprek gaan. Samen met hen kunt u afspraken maken om de situatie te verbeteren en nieuwe conflicten te voorkomen. Buurtbemiddeling lost 65% van de zaken op.

Buurtbemiddeling Rheden (Rijnstad)
Coördinator Heleen Woelders
(06) 27 83 84 71
buurtbemiddelingRRD@rijnstad.nl

Buurtbemiddeling zoekt nieuwe bemiddelaars!

Kunt u goed luisteren? En mensen stimuleren om zelf hun conflict op te lossen in hun straat of buurt? Denk er dan eens over na om buurtbemiddelaar te worden. Buurtbemiddeling is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om zo de leefbaarheid in onze dorpen te verbeteren.
U komt terecht in een enthousiast team. U krijgt een professionele training buurtbemiddeling en begeleiding tijdens de werkzaamheden. Het gaat om vrijwilligerswerk, maar uw reiskosten worden vergoed.

Heeft u zin om als buurtbemiddelaar aan de slag te gaan? Of hebt u nog vragen? Neem dan contact op met Heleen Woelders via buurtbemiddelingrrd@rijnstad.nl of 06 27838471.

Buurtbemiddeling is een initiatief van de gemeenten Rheden, Rozendaal en Doesburg, woningstichtingen Vivare, IJsselland, Veluwe wonen en Portaal, en de politie.