Melding doen

Melding doen via Fixi 

Is er iets kapot in uw omgeving? Of heeft u ergens last van? Meld het ons meteen! Of het nu gaat om een kapotte lantaarnpaal, losliggende stoeptegel, zwerfvuil, hondenpoep of parkeeroverlast, wij horen het graag van u. Nadat u de melding heeft gedaan, kunt u de afhandeling zelf bekijken via Fixi.

Let op: Wanneer u een melding doet van een kapotte lantaarnpaal selecteer dan het mastnummer. Dit doet u door op de zwarte stip te klikken in de kaart. De zwarte stip is de lantaarnpaal waarover u de melding doet.

Fixi App

Ook kunt u een melding doen met de Fixi app. Via de app kunt u de status van uw melding in de gaten houden en kunt u reageren op uw melding, ook nadat deze is afgehandeld door de gemeente.

Downloaden voor Apple
Downloaden voor Android

Wat moet ik doen als mijn melding spoed heeft?

Gevaarlijke situaties willen wij graag zo snel mogelijk verhelpen. Neem in dat geval direct telefonisch contact met ons op. Buiten kantoortijden kunt u hiervoor terecht bij de politie, (0900) 88 44.

Hoe weet ik of mijn melding al is doorgegeven?

Op de kaart van Fixi ziet u een overzicht van de meldingen.

Het lukt me niet om de melding online te doen, wat kan ik doen?

U kunt uw melding ook telefonisch doorgeven. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur bereikbaar. Ons telefoonnummer is (026) 49 76 911. Of stuur een whatsApp bericht via 06 103 284 90. 

Waar kan ik een melding doen over het riool?

Verstoppingen in of overstromingen van het gemeentelijke riool kunt u buiten kantoortijden melden bij Van der Velden Rioleringsbeheer, (026) 32 15 316.

Waar kan ik een melding doen over overlast door bedrijven?

 Heeft u geluidsoverlast of luchtverontreiniging door bedrijven? Meld dit dan via de website van milieuklachten Gelderland of telefonisch via (026) 377 18 00.

Waar kan ik een melding doen over overlast door ongedierte?

Heeft u last van ongedierte zoals de eikenprocessierups, ratten of steenmarters? Op onze pagina over ongedierte vindt u tips en verwijzen we u naar de juiste plekken. 

Wilt u iemand spreken van de Politie, Handhaving, Vivare of Incluzio?

Dat kan op de spreekuren in Velp, Dieren en Rheden. Hierdoor is het voor alle inwoners eenvoudiger en laagdrempeliger om een persoonlijk gesprek te hebben met de toezichthouder, de woonconsulent van Vivare, de wijkagent of een aanspreekpunt in de zorg bij Incluzio. U bent van harte welkom voor een gesprek, een klacht, goede ideeën voor uw wijk, een (zorg)vraag, of bijvoorbeeld een tip.

Inloopspreekuur Velp
Elke woensdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur
Buurthuis De Poort aan de Heeckerensstraat 201 in Velp-Zuid.
Ook is er de gelegenheid om een privé gesprek te voeren in een aparte ruimte.

Inloopspreekuur Dieren
Alle 4 de partijen zijn aanwezig bij het tweewekelijkse inloopspreekuur op dinsdagochtend. Inwoners zijn welkom voor een gesprek met de toezichthouder, de woonconsulent van Vivare, de wijkagent of bij de dorpscoach van Incluzio Rheden voor een vraag over zorg of ondersteuning. Indien mogelijk wordt een vraag direct (gezamenlijk) opgepakt. Op dinsdagochtend tweewekelijks inloopuur (in de even weken) 10.00 tot 11.00 uur in Pand 31 aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 31.

Inloopspreekuur Rheden
Inwoners uit Rheden, Ellecom en de Steeg zijn elke vrijdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur welkom in het Dorpshuis in Rheden. Zij kunnen hier terecht voor hulp met ideeën, het uiten van zorgen over de leefbaarheid en om meldingen te doen van mogelijke verborgen praktijken in de buurt.

Let op! Vanaf 16 april zijn de politie, handhaving, Vivare en Incluzio Rheden op een andere locatie te vinden. Ze verhuizen met hun gezamenlijk inloopspreekuur naar De Oase aan het Ericaplein in Dieren. Om de week in de even weken kunt u daar op dinsdag tussen 10.00 en 11.00 uur binnenlopen met vragen, goede ideeën of klachten.