Meldingen in de openbare ruimte vanaf nu met de Fixi-app

Is er een lantaarnpaal stuk? Zorgt een losse stoeptegel voor onveilige situaties? Deze en andere meldingen in de openbare ruimte kunt u nu heel simpel doen via de website of met de Fixi-app op uw smartphone.

Doe een melding via de Fixi-website

Meldingen doen gaat vanaf nu een stuk gemakkelijker. U ziet een kaartje van de omgeving en kunt hierop gemakkelijk aangeven om welke plek het gaat. Ook kunt u heel snel zien of de melding al is gedaan, en of er andere meldingen zijn in de omgeving. U kunt de omschrijving invullen, eventueel een foto uploaden en de melding is gedaan! Ook kunt u voortgang goed volgen via Fixi. U wordt op de hoogte gehouden over de afhandeling van uw melding, maar u kunt dit ook gemakkelijk zelf zien.

Let op: Wanneer u een melding doet van een kapotte lantaarnpaal selecteer dan het mastnummer. Dit doet u door op de zwarte stip te klikken in de kaart. De zwarte stip is de lantaarnpaal waarover u de melding doet.

Download de app

Android

iOS

Beter overzicht

Ook voor ons als gemeente heeft het werken met Fixi veel voordelen. Zowel de medewerkers van het Klant Contactcentrum als de handhavers hebben een beter overzicht van de meldingen en de voortgang. Zo kunnen zij u beter en sneller helpen met een melding.

Kan ik ook nog steeds de gemeente bellen als ik een melding wil doen?

Ja, dat kan. Meldingen kunnen ook nog steeds telefonisch worden gedaan. Onze medewerkers van het Klant Contact Center registeren de melding dan zelf in Fixi.

Zijn de gegevens die ik opgeef in de app en de website wel veilig?

Uw privacy is gewaarborgd, uw gegevens worden alleen gebruikt voor de afhandeling van de melding. Maar u kunt er zelf voor kiezen of u zich registreert of liever een melding doet zonder een account aan te maken.

Welke gegevens geef ik op?

Als u een melding doet, kunt u er zelf voor kiezen welke gegevens u van uzelf opgeeft. Houd bij een melding ook rekening met de privacy van anderen. Geef daaorm geen privégegevens op van uw buurtgenoten.