Groot onderhoud riolering in de Oranjebuurt in Dieren, Dieren-West en Spankeren

In een aantal straten in de Oranjebuurt, Dieren-West en Spankeren zijn wij bezig met het reinigen en inspecteren van rioolbuizen. Met behulp van een speciale vrachtwagen worden de hoofdriolen onder hoge druk doorgespoeld. Vervolgens wordt het ‘vieze’ water weer opgezogen en meegenomen. Zo verwijderen we zand en vuilophoping uit de rioolbuizen. Want door deze afzetting vermindert de capaciteit van de riolering.

Stank of watergeborrel

Omdat de riolen onder hoge waterdruk worden gereinigd, kan het zijn dat inwoners last krijgen van stank of watergeborrel. Afvalwater of luchtbellen kunnen opborrelen in wastafels, douche, bad of toilet.

Door het opborrelen van lucht kunnen watersloten/sifons van bijvoorbeeld wastafels droog komen te staan. Dit kan stankoverlast geven. Dit is eenvoudig op te lossen door de kraan even open te zetten. Het waterslot/sifon vult zich dan weer en zal weer als stankafsluiter functioneren.

Inspectie

Naast het reinigen van de riolen, kijken we ook of er gebreken zijn. Dit gebeurt door een camera door het riool te laten rijden. Of er hierna herstel- of verbeteringsmaatregelen nodig zijn, bepalen we later.

Werkzaamheden

De onderhoudswerkzaamheden duren tot ongeveer 16 juli 2021, maar dit is geheel afhankelijk van de vervuiling en de weersomstandigheden. Daardoor is het ook niet mogelijk om exact aan te geven wanneer de werkzaamheden in uw straat gaan plaats vinden. De werkzaamheden in elk(e) straat(deel) duren maximaal enkele uren. Het kan zijn dat de vrachtwagen tijdelijk de weg blokkeert. Ook uw oprit kan tijdelijk geblokkeerd zijn.

Vragen

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.