Traverse Dieren

Met het project Traverse Dieren wordt gewerkt aan een verbeterde doorstroming door Dieren.

Traverse DierenTunnelbak Burgemeester de Bruinstraat

Centraal staat het gedeeltelijk verdiept aanleggen van de Burgemeester de Bruinstraat (de provinciale weg N348) die door Dieren loopt. Daarmee wordt het bestemmingsverkeer en doorgaand verkeer van elkaar gescheiden. Daarnaast worden de verbindingen tussen Dieren-Noord en Dieren-Zuid verbeterd en de Kanaalweg opgewaardeerd als doorgaande route. De doorsnijding van 'Hof te Dieren' door wegen wordt verminderd, zodat het landgoed minder wordt versnipperd.

Stationsomgeving

Binnen het project Stationsomgeving wordt aan de noordzijde van het spoor een parkeervoorziening aangelegd. Een voetgangersbrug (passerelle) zorgt voor bereikbaarheid van het perron, maar ook voor een verbinding tussen Dieren-Noord en Dieren-Zuid. Begin april 2017 is deze brug op zijn plek gezet. Een mooie time-lapse video kun je bekijken op https://vimeo.com/212576326
Aan de noordzijde en de zuidzijde komt een nieuw stationsplein. Het stationsplein aan de zuidzijde maakt onderdeel uit van het project Traverse.

Bouw parkeergarage

Parkeren in de parkeergarage kan vanaf het voorjaar 2018. De parkeergarage moet er voor zorgen dat de huidige parkeeroverlast in de woonstraten rondom het station tot het verleden behoort. Er is een directe loopverbinding naar het station waardoor reizigers snel en comfortabel kunnen overstappen van auto op trein.

Spooronderdoorgang Kanaalweg

De laatste bouwfase van het project Traverse Dieren is de aanleg van de spooronderdoorgang Kanaalweg. Tussen juli 2018 en maart 2020 wordt er een spooronderdoorgang gebouwd aan de Burgemeester Willemsestraat - Kanaalweg (N786) en een nieuwe verbinding gemaakt tussen de Kattenberg en Zuider Parallelweg.
Vragen over de werkzaamehende? Mailen ze naar  onderdoorgangkanaalweg@bam.com of kom even langs in de keet aan de Kattenberg.

Traverse Dieren Artist Impression

Meer informatie

Alles over het project Traverse Dieren, de planning en werkzaamheden leest u op www.traversedieren.nl
Volg ook @TraverseDieren op Twitter voor actuele informatie en updates.

Informatiecentrum

Op de kop van de Spoorstraat, pal naast de bouwkeet is een Infocentrum ingericht. U kunt er op woensdag, vrijdag en zaterdag binnenlopen tussen 14.00 en 17.00 uur. Inge Vlaswinkel is uw vaste gastvrouw. U kunt het centrum ook buiten de openingstijden bezoeken, maar alleen op afspraak. Aanmelden kan via dieren@besix.com.