Migratie en integratie in Rheden

In onze gemeente willen 43.000 inwoners met talrijke culturen prettig met elkaar wonen, werken en verblijven. Dat gaat in veel gevallen goed, soms met wat ondersteuning vanuit de gemeente of andere maatschappelijke organisaties. Hoe doen we dat? We willen dat nieuwkomers meetellen en meedoen. We dragen als gemeente bij aan de opvang van asielzoekers en vluchtelingen. En aan de huisvesting voor statushouders. Lees op deze pagina hoe we dat in Rheden doen. Vragen, hulp of contact over migratie en/of integratie? Mail dan naar vluchtelingen@rheden.nl.

 • Information for Refugees from Ukraine

  The municipalty of Rheden is helping to host refugees from Ukraine. Rheden has 3 municipal shelters that are accommodating people. Residents of Rheden have also taken in people from Ukraine privately.

 • Verschillende groepen nieuwkomers

  In onze gemeente wonen mensen uit verschillende landen. We willen dat al deze nieuwkomers meetellen en meedoen. Ook moeten en willen we bijdragen aan de opvang van asielzoekers en vluchtelingen. En aan de huisvesting voor statushouders.

 • Opvang nieuwkomers in Rheden

  In onze gemeente willen we dat nieuwkomers meetellen en meedoen. We dragen als gemeente bij aan de opvang van vluchtelingen en aan de huisvesting voor statushouders. De ambitie is om vluchtelingen veilige en prettige opvang te bieden, die toekomstbestendig is en waarbij zij gelijke kansen krijgen.

 • Zelf hulp bieden aan vluchtelingen

  De inzet van vrijwilligers is hard nodig om vluchtelingen te helpen hun weg te vinden in Nederland.