Tijdelijke opvang in de voormalige zusterflat Velp

Vanaf 1 september 2024 tot uiterlijk 15 juli 2026 zal de voormalige zusterflat aan de Broekstraat 9 in Velp opnieuw tijdelijk opvang bieden aan maximaal 260 asielzoekers. 

De zusterflat diende van 2015 tot 2017 ook al als tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen. Daarom is deze locatie snel en effectief om te vormen naar een opvanglocatie die voldoet aan de kwaliteitseisen van het COA.

Toekomstige woningbouw IJsseldistrict 

De zusterflat is een tijdelijke oplossing voor de opvang van asielzoekers, deze flat valt in het project IJsseldistrict en dat betekent dat de woningbouwplannen hiervoor gewoon doorgaan. De planning en ontwikkeling van de nieuwe woningen blijven op schema. De opvang zorgt hier niet voor vertraging.  

Kosten 

We openen deze locatie in eigen beheer. Het COA ondersteunt in het regelen van zorg en uitkering van leefgeld. Alle kosten rondom het realiseren van de opvang betaald het Rijk. Dit omvat zowel de werkzaamheden aan het pand als de dagelijkse operationele kosten van de opvanglocatie. 

Meer informatie

Lees voor meer informatie de veelgestelde vragen en antwoorden over deze opvang. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, dan kunt u telefonisch contact opnemen of mailen naar vluchtelingen@rheden.nl.