2 inwoners ontvangen Koninklijke onderscheiding

Op maandag 26 april reikt burgemeester Carol van Eert aan de volgende inwoners van de gemeente Rheden een Koninklijke onderscheiding uit. De uitreiking vindt bij hen thuis plaats, met inachtneming van de coronamaatregelen.

1. Mevrouw Yvonne Versteege-van der Wal: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Versteege-van der Wal verricht al vanaf 1993 tot en met heden diverse vrijwilligersactiviteiten, waaronder:

1. Kerkelijke activiteiten en (kinder-) evangelisatie. Bijvoorbeeld in de Ontmoetingskerk in Dieren, de Kerk van de Zevende-dags Adventisten in Apeldoorn en Zutphen
  2. Vluchtelingenwerk en maatschappelijke dienstverlening (gemeente Rheden en Kerk van de Zevende-dags Adventisten in Apeldoorn)
  3. Ouderenwerk (Stichting Stoer, gemeente Rheden). Deze werkzaamheden verricht zij ook in de gemeenten Zutphen, Doetinchem en Apeldoorn.

Mevrouw Versteege zet zich onvermoeibaar en vol overgave in en helpt mensen graag persoonlijk. Door de jaren heen is zij samen met haar echtgenoot bijzonder betrokken geweest bij het kerkelijk leven en is zijn een zeer gewaardeerd lid van de kerk. Met name voor het kinderwerk (o.a. Kindersabbatschool, projecten zoals Kids & Discipleship, kinderevangelisatie (Spetterfeest)en vakantiebijbelfeest) zet zij zich vol enthousiasme in en heeft van hieruit ook veel bestuurlijke functies vervuld. Ook haar enorme inzet voor kwetsbare vluchtelingen schept bewondering.
Mevrouw Versteege-van der Wal woont in Dieren.

2. De heer Antonius Cornelius Maria (Ton) Jansen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Jansen heeft zich vanaf het moment dat hij lid werd van muziekvereniging Excelsior in 1987, ingezet als vrijwilliger voor de vereniging en doet dit nog steeds. Hij is altijd bereid tot het verlenen van hand- en spandiensten bij welke activiteit dan ook. De heer Jansen zet zich altijd met hart en ziel in en verwacht dit ook van anderen. De rode draad door zijn actieve leven is dat hij bij elke club waarvoor hij zich aanmeldde, ook direct taken op zich nam. Als vrijwilliger, maar ook als bestuurslid. Mede dankzij de inzet van de heer Jansen is het Sinterklaasfeest in Ellecom uitgegroeid tot een geweldig feest dat niet meer weg te denken is. Ook in de vereniging Culturele Evenementen Ellecom heeft hij een groot aandeel en staat hij bekend als iemand waar je altijd op kunt rekenen. De heer Jansen voelt zich nauw betrokken bij de Oranjevereniging in Ellecom en is een actief bestuurslid met tomeloze inzet. Hij heeft hiermee bijgedragen aan het dorp Ellecom zoals het nu is. De Bowlsvereniging De Hangmat kenmerkt hem als een sociale en behulpzame sportvriend met aandacht voor iedereen.
De heer Jansen woont in Ellecom.