Algemene informatie over het coronavirus

We roepen inwoners op om de adviezen van het RIVM op te volgen.

RIVM en Rijksoverheid

Novel coronavirus - information in different languages

Testen bij klachten

Heeft u klachten die passen bij corona? Blijf thuis en laat u testen. Dat kan online via Coronatest.nl. Of u kunt bellen met 0800-1202 voor een afspraak. Houd hierbij uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand.

Het gebruik van mondkapjes

Een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer, personenvervoer, in vliegtuigen, op luchthavens en op middelbare scholen. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Ook als u een coronaprik heeft gehad. 

Coronamelder

In heel Nederland kunt u de CoronaMelder gebruiken. Met de app weet u eerder of u mogelijk besmet bent met het coronavirus. Zo voorkomt u dat u onbewust een ander besmet. Lees meer op de website van de coronamelder

Maatregelen rondom reizen

Reizen naar landen met een laag besmettingsniveau is weer mogelijk. Kijk altijd naar het reisadvies op de website van Wijs op reis. Meer informatie leest u op de website van Rijksoverheid.

Komt u terug van een reis? Bijvoorbeeld uit Spanje of Portugal als eindexamenleerling en/of bent u niet gevaccineerd? Laat u testen bij de GGD. Vraag direct uw test aan. Blijkt uit de test dat u besmet bent met het coronavirus, dan krijgt u een telefoontje van de GGD. Samen kijken jullie naar uw contacten, zodat we de verspreiding snel kunnen voorkomen.

Evenement organiseren

Meer informatie vindt u op de pagina evenement organiseren. Neem met vragen contact op met team Omgevingsrecht en Veiligheid via veiligheid@rheden.nl.