Handige informatie en links voor ondernemers

Een overzicht van lokale en landelijke maatregelen om ondernemers te steunen tijdens de coronacrisis.

Actuele informatie

Zorg dat u goed op de hoogte blijft van de ontwikkelingen. Op de website van het RIVM staat altijd de laatste informatie. Heeft u een specifieke vraag over het coronavirus dat kun u dagelijks tussen 8.00 uur en 20.00 uur bellen met het RIVM via telefoonnummer 0800-1351.

Meer ondernemersinformatie over het coronavirus

Minder inkomen en/of geldzorgen

• Heeft u geldzorgen? Vindt u het moeilijk om overzicht op uw financiën te houden? Stapelen de rekeningen zich op? Of krijgt u aanmaningen van schuldeisers? Vraag dan op tijd hulp aan. Bekijk voor meer informatie Hulp bij geldzorgen op onze website.
  • Bij Startpunt Geldzaken (NIBUD)  vindt u tips over geldzaken, speciaal gericht op ondernemers.
  • Door terugval in uw inkomen, heeft u misschien recht op minimaregelingen, meer informatie vindt u bij Hulp bij laag inkomen op onze website.

Uitstel van betaling gemeentelijke belastingen

Het is mogelijk om uitstel van betaling voor de gemeentelijke belastingen aan te vragen voor de aanslag van 2020 en 2021. U krijgt dan tot 31 juli 2024 uitstel van betaling. Voor toeristische ondernemers is het mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen voor de toeristenbelasting van 2019. Vraag uitstel van betaling aan via de digitale belastingbalie

Landelijke maatregelen

Landelijk zijn er verschillende maatregelen ingesteld, om onze inwoners juist in dezen tijden tegemoet te komen.

TOZO – Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers

De TOZO is een landelijke maatregel. De aanvraag doet u in de gemeente waar u woont. U kunt de TOZO aanvragen op onze website. Zelfstandige ondernemers met financiële problemen tijdens de coronacrisis kunnen een beroep doen op deze tijdelijke regeling. Er zijn 2 vormen van ondersteuning mogelijk:
1.    Inkomensondersteuning (uitkering voor levensonderhoud) tot aan het sociaal minimum.
2.    Een lening voor bedrijfskapitaal van maximaal € 10.157,00 voor het oplossen van liquiditeitsproblemen.

Overige regelingen

Naast de TOZO zijn er nog meer regelingen die misschien voor u van belang zijn. We sommen ze hieronder op en verwijzen u naar de meest actuele informatie over de regeling.