Covid-subsidie voor sport, toerisme en recreatie

Deze subsidie is een steuntje in de rug voor ondernemingen en organisaties in sport, toerisme en reactie. De subsidie is te gebruiken om coronamaatregelen te treffen, zoals hygienemaatregelen en maatregelen voor het houden van voldoende afstand.

Voor wie is de subsidie

• Ondernemingen/organisaties in sport
  • Ondernemingen/organisaties in recreatie
  • Ondernemingen/organisaties in toerisme
  • Ondernemingen in de horeca

Voor het bepalen van het type onderneming, wordt gekeken naar de hoofdactiviteit van de inschrijving in de Kamer van Koophandel.

Voorwaarden

• De onderneming of organisaties is gevestigd in de gemeente Rheden of biedt structureel activiteiten aan voor inwoners van onze gemeente.
  • De subsidie is voor het treffen van maatregelen rondom covid-19 die te maken hebben met hygiëne, voldoende afstand en routing.

Over de subsidie

• De subsidie is maximaal € 2.000,- per organisatie. Dit mag in meerdere aanvragen tot het maximum van € 2.000,- is bereikt.
  • Voor deze subsidie is een subsidieplafond  (maximale subsidiebedrag) van € 55.000,-.
  • De subsidie is aan te vragen voor coronamaatregelen die nog genomen gaan worden, maar ook voor coronamaatregelen die al zijn genomen sinds maart 2020.
  • De subsidie is maximaal € 2.000,- voor een initiatief van meer dan één ondernemer of organisatie in én voor een dorp of € 5.000,- voor een initiatief in en voor de totale gemeente.

Lees hier de volledige subsidieregels (PDF, 84 kB)
Bekijk voor meer informatie ook de Algemene Subsidieverordening Rheden.

Aanvragen

U kunt de subsidie aanvragen door het aanvraagformulier subsidieregeling covid-19 (PDF, 75 kB) in te vullen en naar ons toe te sturen.

Gemeente Rheden
6994 ZJ De Steeg

U kunt het formulier ook inscannen en mailen naar info@rheden.nl.

Aanvragen kan tot en met 31 augustus 2021.

Meesturen bij de aanvraag

• (kopie) uittreksel Handelsregister KvK met vermelding van SBI code
  • Factuur of offerte(s) van de te nemen maatregelen (later dient u een betalingsbewijs in te leveren)
  • Informatie over de ondenermers/organisaties voor het gezamenlijke initiatief

• Aanvragen worden in behandeling genomen op volgorde van binnenkomst.
  • Binnen 3 tot 13 weken ontvangt u per post van ons een besluit waarin we u vertellen of u de subsidie krijgt.