Covid-subsidie voor vrijwillige gemeenschapsvoorzieningen

Deze subsidie is een steuntje in de rug voor ondernemingen en organisaties in de vrijwillige gemeenschapsvoorzieningen. De subsidie is te gebruiken om vaste lasten te dragen en om coronamaatregelen te treffen, zoals hygiënemaatregelen en maatregelen voor het houden van voldoende afstand.

Voor wie is de subsidie

• Vrijwilligersorganisaties zoals dorpshuizen, inloophuizen, ofwel vrijwilligersorganisaties die hulp en ondersteuning bieden aan kwetsbare mensen in de samenleving.

Voor het bepalen van het type onderneming, wordt gekeken naar de inschrijving in de Kamer van Koophandel.

• De onderneming of organisatie is gevestigd in de gemeente Rheden.

Over de subsidie

• De subsidie is maximaal € 2.000,-. per organisatie.
  • De subsidie is 1 keer aan te vragen.
  • Voor deze subsidie is een subsidieplafond  (maximaal subsidiebedrag) van € 39.000,-.
  • De subsidie is aan te vragen voor coronamaatregelen die nog genomen gaan worden, maar ook voor coronamaatregelen die al zijn genomen sinds maart 2020.

Lees hier de volledige subsidieregels (PDF, 61,5kB)
Bekijk voor meer informatie ook de Algemene Subsidieverordening Rheden.

Aanvragen

U kunt de subsidie aanvragen door het Aanvraagformulier subsidieregeling covid-19 (PDF, 72,4 kB) in te vullen en naar ons toe te sturen.

Gemeente Rheden
6994 ZJ De Steeg

U kunt het formulier ook inscannen en mailen naar info@rheden.nl.

Aanvragen kan tot en met 31 augustus 2021.

Meesturen bij de aanvraag

Als het voor uw subsidie-aanvraag van toepassing is:

• Een overzicht van de gemaakte kosten met een toelichting op de gemaakte kosten.
  • Een overzicht van de gemaakte vaste lasten waarvoor geen dekking is in de periode maart-december 2020.
  • Offerte of factuur van corona hygiëne-maatregelen.
  • Offerte of factuur van corona routing-maatregelen.

• Aanvragen worden in behandeling genomen op volgorde van binnenkomst.
  • Binnen 3 tot 13 weken ontvangt u per post van ons een besluit waarin we u vertellen of u de subsidie krijgt.