Coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september moet op meer plekken, zoals de horeca, een coronatoegangsbewijs getoond worden. Dit bewijs laat zien dat u gevaccineerd bent, dat u hersteld bent van corona (niet langer dan 6 maanden geleden) of dat u negatief getest bent (niet langer dan 24 uur geleden).

Coronatoegangsbewijs verplicht

U moet uw coronabewijs op de volgende plekken laten zien:

  • Horeca binnen (eet- en drinkgelegenheden). Behalve bij afhalen; 
  • Casino’s;
  • Evenementen, zoals festivals, feesten en optredens.
  • Zakelijke evenementen, zoals een congres.
  • Publiek bij een professionele sportwedstrijd;
  • Bij culturele plekken zoals bioscoop, theater en concertzalen. 

Een coronabewijs is verplicht vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar geldt het laten zien van een coronatoegangsbewijs en een geldig ID-bewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs).

Bewijs aanmaken

De CoronaCheck app vindt u in de appstore op uw smartphone. U kunt in deze app een eigen QR code aanmaken met behulp van uw DigiD. 

Papieren coronatoegangsbewijs

Heeft u een papieren coronatoegangsbewijs nodig? Dan moet u eerst een QR code aanmaken in de CoronaCheck app. Deze QR code kunt u vervolgens printen. 

Hulp nodig

Komt u er zelf niet uit? Dan kunt u bellen met de helpdesk van de rijksoverheid op nummer 0800 – 1421. Houdt hierbij uw BSN-nummer en 4 cijfers van uw postcode bij de hand. Het systeem vraagt u deze in te typen. Het bewijs wordt hierna direct aan uw huisadres toegestuurd. Het is niet mogelijk om een andere adres op te geven. U kunt ook informeren bij de bibliotheek naar het Spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid. Zij helpen u met alle problemen die worden ervaren met de digitale overheid.

Wij hebben op dit moment nog geen papieren formulieren om een toegangsbewijs aan te vragen.