Inzamelactie beschermende middelen

Door het coronavirus zijn er bij ziekenhuizen en andere zorgorganisaties steeds meer beschermende middelen nodig. Daarom zamelen wij met de gemeente Rozendaal en de lokale brandweer medische beschermingsmiddelenspullen in.

Ook in de regio Arnhem dreigt een dringend tekort aan mondkapjes en andere beschermende middelen. In de gemeenten Rheden en Rozendaal kunnen inwoners en ondernemers vanaf donderdag 26 maart medische spullen brengen naar de brandweerkazerne in Velp. Particulieren en ondernemers (bijvoorbeeld bouwbedrijven, spuiterijen, schilders, asbestsaneerders, tuinders, aannemers, agrariërs of pluimveehouders) die hulpmiddelen willen inleveren, kunnen dit de komende tijd op werkdagen tussen 10.00 uur en 16.00 uur bij de brandweerkazerne in Velp.

Welke hulpmiddelen zijn er nodig

• FFP1, FFP2 en FFP3-maskers
  • Chirurgische maskers
  • Schorten
  • Handschoenen
  • Beschermingsbrillen
  • Desinfectantia
  • Diagnostische testen (inclusief PCR-materiaal, swabs en media)
  • Beademingsapparatuur

Gesloten verpakking en houdbaar

Bij de hulpmiddelen is het belangrijk dat:

• Ze in originele, gesloten verpakking zitten (en dus ongebruikt zijn).
  • Ze niet over de houdbaarheidsdatum heen zijn.

Waar en wanneer kunt u de hulpmiddelen brengen

Wanneer: Van maandag tot en met vrijdag (niet op Goede Vrijdag en 2e Paasdag).

Tijd: tussen 10.00 uur en 16.00 uur

Waar:

Vanaf dinsdag 7 april worden de medische hulpmiddelen alleen nog ingezameld bij de brandweerkazerne in Velp.

Brandweerkazerne Velp
Noorder Parallelweg 21
6881 RX Velp

Brandweerkazerne Dieren
Burgemeester Bloemersstraat 1
6952 BA Dieren

Brandweerkazerne Rheden
Worth Rhedenseweg 66
6991 DX Rheden

De inzamelactie gaat door zolang als het nodig is of totdat er geen spullen meer worden gebracht.

Als u hulpmiddelen komt brengen

Op de inzamellocaties staan kratten waar u de hulpmiddelen in kunt zetten. De aangeleverde middelen worden niet persoonlijk aangenomen. De landelijke richtlijnen van het RIVM zijn ook hier van toepassing > Hou afstand, kom niet als u hoest, verkouden bent of koorts heeft!