Onze locaties en dienstverlening tijdens Corona

Lees alles over de aanpassingen in onze gemeentelijke dienstverlening tijdens de coronatijd.

Laatste update: dinsdag 30 juni, 15.00 uur

Sinds halverwege maart hebben we te maken met de coronacrisis. Alle maatregelen hadden ook gevolgen voor onze dienstverlening. Nu er weer meer mag, breiden wij stap voor stap onze dienstverlening uit.

Openingstijden gemeentehuis en servicecentra

• Het gemeentehuis in De Steeg is volgens de normale openingstijden open, ook op dinsdagavond tot 19.00 uur.
  • Het servicecentrum in Dieren is open op woensdag- en vrijdagochtend en vanaf 6 juli op maandagmiddag.
  • Voor het aanvragen van een product, maakt u vooraf een afspraak. Afhalen kan zonder afspraak.
  • Het servicecentrum in Velp zit bij de Rabobank in. De Rabobank blijft voorlopig gesloten. We verwachten dat het servicecentrum Velp vanaf september weer open gaat.

Bekijk altijd de actuele openingstijden.

Betaal met pin en kom alleen als het nodig is

Omdat de situatie nog steeds niet ‘normaal’ is, vragen we u rekening te houden met het volgende:

• Betalen doet u bij de aanvraag van een product. Graag met pin te betalen.
  • Kom alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of id-kaart.
    Een rijbewijs verlengen is voorlopig niet nodig.

Veel informatie vindt u op onze website en het doorgeven van een verhuizing of het aanvragen van een akte kan eenvoudig online. Voor vragen kunt u ons bellen of appen, of stuur ons een bericht sturen via het contactformulier, Facebook of Twitter.

Bereikbaarheid telefonie en webcare

Heeft u een vraag, bel of app ons, of stuur ons een bericht sturen via het contactformulier, Facebook of Twitter. We zijn voorlopig bereikbaar op maandag en dinsdag  van 8.30 tot 17.00 uur en woensdag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Bekijk de actuele openingstijden.

Afval

Inzamelschema oud papier

Er is een gewijzigd inzamelschema voor oud papier. Deze geldt in ieder geval tot en met september.

Gifbus rijdt volgens schema

De gifbus voor klein chemisch afval rijdt sinds 5 juni weer de gebruikelijke route.

Green Bags verkrijgbaar in De Steeg en Dieren

Green Bags zijn verkrijgbaar bij het gemeentehuis in De Steeg en 2Switch in Dieren.

Sociaal Meldpunt

• Alle meldingen worden weer aangenomen. Urgente meldingen hebben uiteraard voorrang. Bekijk de openingstijden van het Sociaal Meldpunt.
  • (Video)bellen blijft het voorkeurskanaal om contact te hebben met inwoners.
  • Bij urgente gevallen voeren we het gesprek face-to-face:
    • De spreekkamers op het gemeentehuis zijn ingericht om op een verantwoorde manier gesprekken te voeren.
    • Als het echt niet anders kan, komen onze medewerkers op huisbezoek. Ze werken volgens een protocol en houden voldoende afstand.

Zwembaden en sportlocaties

Zwembad De Dumpel open

Sinds 18 mei is het weer mogelijk om bij Zwembad De Dumpel te zwemmen. U moet vooraf wel reserveren. Naast banen zwemmen, komen andere zwemactiviteiten en zwemlessen ook weer op gang.

Buitenzwembad De Hangmat open

Buitenzwembad De Hangmat is open. Vanaf 6 juli is het niet meer nodig om te reserveren, tot die tijd wel.

Alle informatie over de zwembaden en reserveren kan via www.sportbedrijfrheden.nl.

Sportlocaties

Onze sportlocaties zijn weer open. Voor de sportlocaties zijn met verenigingen afspraken gemaakt over het gebruik van de locaties. Sportbedrijf Rheden houdt u op de hoogte over sporten in deze coronatijd.

Raadsvergaderingen

Na een maand zonder vergaderingen, vergadedede gemeenteraad sinds 14 april digitaal. Inmiddels is de raadzaal in het gemeentehuis zo ingericht, dat er op 1,5 meter afstand van elkaar vergaderd kan worden. De raadsvegaderingen zijn live te volgen.

Museum Rheden in Oorlogstijd

Sinds de start van de coronacrisis, is het museum gesloten. Het museum gaat niet meer open, maar geïnteresseerden kunnen Rheden in Oorlogstijd op Facebook blijven volgen. Vrijwilligers van het museum gaan komend schooljaar gastlessen geven op basisscholen met het kofferproject ‘Reizen in de tijd’.