Bouw IJssel District: Klaar voor de start

Er zijn al veel stappen gezet om eind dit jaar te kunnen starten met de bouw van de eerste woningen van het project IJssel District in Velp. De ontwikkelaar Rudius Vastgoed en de woningbouwcorporatie Vivare hebben vandaag hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst voor het bouwen van 83 sociale huurwoningen.

Hiermee heeft Rudius Vastgoed zekerheid over de verkoop van een groot deel van de woningen die zij in de voormalige beddentoren van het ziekenhuisgebouw aan de President Kennedylaan in Velp bouwt. Deze transformatie is de eerste stap om een nieuwe groene wijk van circa 800 woningen te realiseren. 

IJssel District wordt Park Nieuw Velp

Met de ondertekening van deze intentieovereenkomst is er zekerheid over de afname van een groot deel van de in totaal 138 woningen die in de voormalige beddentoren worden gerealiseerd. De plannen zijn inmiddels zo ver, dat ontwikkelaar Rudius Vastgoed, een website heeft ingericht met informatie over de plannen. En op deze website heet het plan niet meer ‘IJssel District’, maar ‘Park Nieuw Velp’. 

Koen Hensel en Ruben Twijnstra namens Rudius Vastgoed: “De intentieovereenkomst met Vivare is een heel mooie mijlpaal in deze ontwikkeling. Daar zijn wij ontzettend blij mee. Het voelt heel goed om met Vivare verder te werken aan de realisatie van deze (hardnodige) nieuwe appartementen in Velp”.

Alfred van den Bosch Vivare: “Met veel plezier zet ik vandaag, namens Vivare, mijn handtekening onder deze intentieovereenkomst. Want ook deze 83 nieuwe sociale huurwoningen zijn belangrijk om de wooncrisis te bestrijden. Samen met Rudius Vastgoed en de gemeente Rheden bouwen we aan de vernieuwing van dit deel van Velp. Ook in Park Nieuw Velp is straks plek voor iedereen om te wonen. Het kan mij niet snel genoeg gaan en ik kijk nu al uit naar de sleuteluitgifte bij de oplevering”.

Gea Hofstede wethouder volkshuisvesting gemeente Rheden: “Het is gelukt: in het voormalige ziekenhuis wordt begonnen met het realiseren van nieuwe woningen. Woningen waar onze inwoners zo hard naar op zoek zijn. Betaalbare woningen! Waaronder ook maar liefst 83 sociale huurwoningen, dit zijn er 33 meer dan gepland. Zo belangrijk voor mensen om betaalbaar te kunnen huren. Ik ben heel blij dat Vivare en Rudius dit hebben kunnen afspreken.”

Aanmelden voor de nieuwbouw koopwoning in Park Nieuw Velp

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de makelaars namens de ontwikkelaar voor een nieuwbouw koopwoning in de beddentoren in Park Nieuw Velp. Na het invullen van het formulier, ontvangen zij op het door hen aangegeven emailadres een bevestigingslink en na bevestiging een email met inloggegevens voor een persoonlijke account. De makelaars nemen namens de ontwikkelaar contact met hen op.

Aanmelden voor een nieuwbouwwoning

Start bouw van de beddentoren

Het is de intentie om de bouw van de eerste woningen te starten voor 15 december 2024 om vervolgens medio 2025 in volle vaart verder te werken. De voorbereidingen voor de bouwvergunningen en het openbaar gebied zijn in volle gang.