Bouw gemeentehuis officieel van start!

Na de sloop van het oude gemeentehuis ging op dinsdag 11 juli de bouw van het nieuwe gemeentehuis in De Steeg officieel van start. Burgemeester Carol van Eert, wethouder Dorus Klomberg en directeur Fabian Bovenlander van aannemer Van Wijnen uit Arnhem hielpen bij het leggen van de eerste vloerdelen.

In 2020 besloot de raad dat er een nieuw gemeentehuis moest komen omdat het gebouw sterk verouderd was en niet meer voldeed aan de huidige normen en eisen. In maart was de ondertekening van de bouwovereenkomst. Vandaag in de vroege ochtend van 11 juli vond de officiële start van de nieuwbouw plaats door het leggen van de eerste vloerdelen, gevolgd door een feestelijk ontbijtje. Het nieuwe gemeentehuis komt op de plek van het voormalige gemeentehuis, maar wordt een stuk kleiner en duurzamer.

Burgemeester Carol van Eert “Fijn dat het zover is dat de bouw van ons nieuwe gemeentehuis nu écht gaat beginnen. Volgens planning is de oplevering in oktober 2024. Dat betekent dat de medewerkers waarschijnlijk eind 2024 verhuizen naar het nieuwe pand en dat we vanaf dat moment ook weer één centrale plek hebben waar onze inwoners van harte welkom zijn!”  

Wethouder Klomberg (vastgoed): “Het fundament voor het nieuwe gemeentehuis is vanochtend gelegd. Het ontwerp voor dit gebouw is energieneutraal, er komen zonnepanelen op het dak, er is hemelwaterinfiltratie en het nieuwe gemeentehuis verbruikt geen gas. Bovendien worden materialen uit het oude gemeentehuis hergebruikt in het nieuwe gemeentehuis. Ik ga ervanuit dat we samen met onze regionale aanbieders Van Wijnen en ITN een efficiënt en duurzaam gebouw neerzetten waar onze inwoners en medewerkers zich vast snel thuis zullen voelen”.

Fabian Bovenlander, directeur Van Wijnen, vestiging Arnhem: ”De duurzaamheidsambities van de gemeente Rheden passen heel goed bij ons als ontwikkelaar en bouwer. We zijn dan ook erg verheugd de bouw van het nieuwe toekomstbestendig gemeentehuis van Rheden te realiseren”.