Controle op hondenbezit

Vanaf 21 oktober controleren we huis-aan-huis op hondenbezit. Controleurs van het Velpse bureau Legitiem B.V. voeren de controle namens ons uit.

Hoe werkt de controle?

De controleurs bellen bij alle inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren. De controleurs beschikken over een geldig legitimatiebewijs van Legitiem B.V. U mag daar altijd naar vragen.

Wijzigingen doorgeven?

Wilt u wijzigingen doorgeven over uw hondenbezit? Via deze website kunt u een hond aan- of afmelden voor de hondenbelasting.

Heeft u geen DigiD, dan kunt u een formulier hondenbelasting aanvragen via (026) 49 76 911. We sturen u dan een formulier toe.

Meer informatie

Hondenbezitters zijn verplicht aangifte te doen van hun hondenbezit. Het aantal honden bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. Wijzigt in de loop van het jaar het aantal honden of verhuist u naar een andere gemeente, dan wordt dit verrekend. Meer honden betekent dat u bijbetaalt, minder honden of vertrek uit de gemeente betekent dat u geld terugkrijgt.

Op deze website vindt u meer informatie over hondenbelasting en de tarieven.