Extra energietoeslag van €500,- voor huishoudens met laag inkomen

Huishoudens met een laag inkomen komen in aanmerking voor de eenmalige toeslag van €800,- . Doordat de energieprijzen nog altijd erg hoog zijn, heeft de minister besloten een aanvullende toeslag van €500,- beschikbaar te stellen.

Alle inwoners die op of na 19 september de toeslag aanvragen, ontvangen gelijk € 1300;- Alle inwoners die al eerder €800,- ontvingen, ontvangen automatisch de extra toeslag  van €500. Er hoeft dus geen extra aanvraag voor gedaan te worden.
Ons systeem kan helaas niet alle nabetalingen in een keer doen. Wanneer u dit aanvullende bedrag ontvangt, verschilt per situatie. Dat lichten wij hieronder toe.

Welke situatie geldt voor u?

• U heeft de toeslag automatisch van de gemeente ontvangen, omdat u een uitkering heeft of deelneemt aan de Gemeentepolis. U krijgt de aanvullende € 500,-  in week 38 uitbetaald.
  • U heeft de toeslag aangevraagd via Gezondverzekerd en al € 800 uitbetaald gekregen.  U ontvangt de aanvullende € 500,- in oktober. Wij maken de exacte betaaldatum zo snel mogelijk bekend.
  • U heeft de toeslag aangevraagd via Gezondverzekerd maar nog geen bericht over toekenning ontvangen. Als uw aanvraag NA 19 september wordt toegekend, ontvangt u automatisch € 1300,-.
  • U heeft de toeslag aangevraagd via Gezondverzekerd maar nog geen bericht over toekenning ontvangen. Als uw aanvraag VOOR 19 september wordt toegekend, ontvangt u eerst € 800,-. U ontvangt de aanvullende € 500,- later, in oktober. Wij maken de exacte betaaldatum zo snel mogelijk bekend.

Nog niet aangevraagd?

Heeft u de toeslag nog niet aangevraagd? Of twijfelt u of u in aanmerking komt. Kijk dan voor meer informatie en voor het aanvragen van de toeslag op de webpagina over de energietoeslag. Heeft u hulp nodig ? De Formulierenhulp van Humanitas of de sociaal raadsvrouw van Incluzio kunnen u helpen tijdens hun inloopspreekuren.