GelrePas krijgt moderner jasje

Makkelijker, meer activiteiten en meer keuzevrijheid. Vanaf 1 januari 2021 krijgt de vertrouwde GelrePas een nieuw jasje, ook in de gemeente Rheden. Vanaf dan hoeven gebruikers geen kortingsbonnen meer te knippen en geen rekeningen meer op te sturen. Via een vernieuwde website en een app op de mobiel is snel en makkelijk te zien wat er in de buurt te doen is met de pas. Het wordt leuker en makkelijker voor pashouders en voor de deelnemende gemeenten.

Hoe werkt de nieuwe GelrePas?

Bij de nieuwe GelrePas, die mensen ook nog fysiek ontvangen, krijgen pashouders een persoonlijk tegoed. Dat kunnen ze inzetten voor alle activiteiten binnen het Gelrepas programma. De hoogte van dat tegoed hangt af van de leeftijd van de pashouder. Het saldo van het tegoed kan bekeken worden via de app en website. Ook kunnen pashouders deze opvragen via een aanbieder van een activiteit of via de gratis klantenservicelijn van de GelrePas. Mensen die niet beschikken over een computer en/of smartphone kunnen gebruik maken van de computers in de bibliotheek. En ook de vrijwilligers van de formulierenhulp van Humanitas kunnen helpen.

Wethouder Gea Hofstede: Met de vernieuwing van de GelrePas wordt het voor onze inwoners niet alleen makkelijker om gebruik te maken van de pas, er is ook meer keuze. De onderverdeling zoals wij die in onze gemeente kenden, is er niet meer. Inwoners hebben nu een maximaal tegoed dat zowel voor sport- als culturele activiteiten ingezet kan worden.

Vernieuwd en groter aanbod en meer keuzevrijheid

Eerder bleek al dat het bereik van de GelrePas best goed is. Veel van de inwoners die recht hebben op een GelrePas, hebben er een. Maar lang niet iedereen gebruikt de pas. Met een vernieuwd en groter aanbod van activiteiten en meer keuzevrijheid, hopen de deelnemende gemeenten dat meer inwoners de pas zullen gebruiken. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen. Sporten, theater en muziek (maken), de bioscoop of een dagje uit: het hoort erbij, ook als het financieel (even) niet mee zit. De GelrePas helpt daarbij. Het aanbod van activiteiten is te vinden op www.gelrepas.nl.

GelrePas is voor mensen met een minimaal inkomen

De GelrePas bestaat ruim 25 jaar en is inmiddels een begrip in Arnhem, Rheden en de regio. De GelrePas is er speciaal voor mensen die een minimaal inkomen hebben. In Rheden geldt dit voor inkomens tot 120% van de bijstandsnorm. Voor gezinnen met kinderen ligt deze grens voor de kinderen op 150%. De pas is dan gratis. De pas is beschikbaar in de gemeenten Arnhem, Duiven, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar. Iedere gemeente hanteert haar eigen pastegoeden (per leeftijdscategorie) en criteria voor het aanvragen van de pas.

Een GelrePas aanvragen

Wilt u een GelrePas aanvragen? Bekijk dan de pagina Gelrepas.