Global Goals Rap Challenge

Amir zit in een goede flow. Hij heeft - na de Rhedense competitie - nu ook de landelijke Global Goals Rap Challenge gewonnen.

Amir wint de landelijke Global Goals Rap Challenge

In een spannende competitie met Utrecht, Eindhoven en Fryske-Marren is Amir ook landelijk als winnaar uit de bus gekomen. Hij kreeg de meeste views en likes. Check zijn rap op https://www.youtube.com/watch?v=NGaK0fun0sE

Amir, winnaar Global Goals Rap Challenge Rheden

Internationale challenge

Amir gaat door naar de wereldfinale in september waar hij het opneemt tegen rappers uit Nepal, Koerdistan, Rwanda, Kenia en Bosnië. De internationale winnaar mag samen met Jermain Brigdewater meedoen in een videoclip!

Gezamenlijke Global Goals Rheden Rap

Alle 5 deelnemende rappers Amir, Jenae, Jayden, Divaino en Tyrell kregen een sportfles met bluetoothspeaker als herinnering. Onder leiding van Jermain Bridgewater maakten de 5 rappers met hun fans en hun grootste fan: burgemeester Carol van Eert samen ook nog een rap: https://youtu.be/wG9uyya6JPc

Global Goals Rap Challenge Rheden

Rapworkshops en Global Goals

In april van dit jaar konden jongeren zich opgeven voor 4 rapworkshops. Onder leiding van rapper Jermain Bridgewater leerden zij rappen en maakten zij een rap over de Global Goals (werelddoelen).

Huh? Global Goals?

De raps gaan over de Global Goals (werelddoelen). Dit zijn 17 doelen waarover in 2015 wereldwijd afspraken zijn gemaakt. Zo zijn er doelen over geen armoede, vrede, onderwijs, schoon drinkwater, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering.  Met de rap breng je deze global goals onder de aandacht. Daarmee maak jij de wereld een beetje beter en mooier.

Jermain Bridgewater rapt over Global Goals

Bekijk ook de rap van Jermain Bridgewater vanuit onze gemeente:

The Global Goals - Yo man, Schrijf je in voor de rap workshops

Meer informatie

Wil je meer info? Stuur een mailtje naar rapchallenge@rheden.nl.