Gratis compost op zaterdag 25 maart

Op zaterdag 25 maart kunt u tussen 10.00 - 12.00 uur op 2 locaties in onze gemeente gratis compost ophalen. Met deze actie willen we u bedanken voor uw inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren.

Waar kan ik de compost ophalen?

Om het u gemakkelijk te maken plaatsen we op 2 locaties in onze gemeente containers met compost. U kunt hier tussen 10.00 - 12.00 uur gratis compost komen scheppen.
U kunt terecht op de volgende locaties:

  • Parkeerplaats bij sportpark Overhagen, Biljoen in Velp
  • Gemeentewerf Dieren, Meidoornlaan 2

Net zoals de afgelopen jaren geldt ook nu: OP = OP !

Wat moet ik meenemen?

Wanneer u gratis compost komt scheppen is het handig om zelf een schop, stevige zakken en eventueel een aanhanger mee te nemen.

Waar is compost goed voor?

Compost is goed voor de tuin, omdat het een natuurlijke bodemverbeteraar is, Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Composteren is daarnaast goed voor het milieu; het GFT wordt nuttig hergebruikt. Van GFT-afval gemaakte compost biedt op verschillende manieren een reductie in de CO2-uitstoot. Compost is ook een veenvervanger in potgrond: het gebruik van compost voorkomt dat er veengrond moet worden afgegraven. 

Composteren bespaart ook geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is. In veel gevallen zelfs bijna de helft goedkoper dan het verbranden van huishoudelijk afval. Kortom: genoeg redenen om het GFT goed gescheiden te blijven aanleveren!

Waarom is deze actie gratis?

Met deze actie bedanken wij u voor uw inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren. Dit GFT wordt door Attero op de locatie in Wilp vergist en daarna verwerkt tot compost. Het ingezamelde GFT wordt dus teruggegeven in de vorm van compost.