Grote stormschade

Dinsdagavond 4 juni was stormachtig met veel overlast. Veel bomen zijn omgevallen en woningen zijn beschadigd. Er zijn meer dan 100 meldingen binnengekomen. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

Laatste update van dit bericht: vrijdag 14 juni 16.50 uur

Melden van stormschade

U kunt gevaarlijke situaties melden via telefoonnummer 112.

Minder dringende zaken kunt u bij ons melden. Heeft u schade? Meld dit dan bij uw eigen verzekering. Als u huurder bent bij Vivare, kunt u schade melden bij woningstichting Vivare telefonisch via 088 054 1111.

Hulpdiensten

In de nacht van dinsdag op woensdag is door hulpdiensten keihard gewerkt. De gevaarlijkste situaties (zoals takken en bomen op de weg) zijn verholpen. Er wordt nu verder gewerkt aan het opruimen. Daarbij ligt de prioriteit bij het vrijmaken van de wegen.

 

Toegangswegen Posbank

Wil je een bezoek brengen aan de Posbank? Dat kan, wees welkom en geniet. De Schietbergseweg, de Beekhuizenseweg en de Diepsteeg  zijn weer open. Ook de Snippendaalseweg is vrijgegeven. De Holleweg is ook weer bereikbaar.

Alle horeca bereikbaar

Alle horecagelegenheden: Paviljoen de Posbank, Koepel de Kaap, Carolinahoeve, De Ruif/ De Deel, Houtplaats en brasserie de Veluwezoom zijn weer bereikbaar. Dit geldt ook voor het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten en Sportieve Evenementen Peter Oversteegen. Hou er rekening mee dat de storm van vorige week dagen flink wat chaos heeft veroorzaakt op de Posbank en omgeving.
Sommige wegen en paden zijn nog steeds afgezet en dat is niet voor niets. Waar de weg is afgezet, is dat voor al het verkeer. Wandelaars mogen het gebied op eigen risico betreden.

Komende tijd wordt er hard doorgewerkt om de andere wegen op de Posbank weer begaanbaar en veilig te maken.

 

Asbest

Op een aantal plekken in de openbare ruimte is asbest gevonden. Deze plekken zijn inmiddels opgeruimd.

Als u asbest ziet

Als u asbest ziet in de openbare ruimte neem dan telefonisch contact met ons op, (026) 49 76 911.  Bij asbest in uw eigen tuin, bel dan uw verzekeraar in verband opruimen en schade. Voor huurwoningen geldt, neem contact op met Vivare.

Raak asbest niet aan, laat het liggen waar het ligt en neem contact op.  

Arnhemsestraatweg weer open

In verband met gevonden asbest was de Arnhemsestraatweg sinds woensdagmiddag 5 juni afgesloten. Diezelfde dag rond 21.30 uur is de weg weer open gegaan.

Brief voor inwoners

Zo'n 100 huishoudens in het gebied waar asbest is aangetroffen (o.a. delen van de Arnhemsestraatweg/Europalaan/Mauritiusstraat) hebben inmiddels een brief (PDF, 196 kB) in de bus gehad.

 

Inloopmoment voor inwoners van het dorp Rheden

Burgemeester Carol van Eert kan zich voorstellen dat inwoners van het dorp Rheden er behoefte aan hebben om met elkaar hierover na te praten. Daarom is er op donderdag 13 juni tussen 19.30 en 21.00 uur een inloopmoment in Rhederhof, Worth Rhedenseweg 45 in Rheden. Vanaf 19.30 uur staat de koffie/thee klaar en zijn inwoners van het dorp Rheden van harte welkom. Naast Carol van Eert zal ook dorpswethouder Ronald Haverkamp en gastheer Freddy van Lee aanwezig zijn. Natuurmonumenten, Vivare, ODRA en de hulpdiensten worden ook uitgenodigd om een kop koffie mee te drinken. Inwoners hoeven zich niet op te geven voor de bijeenkomst en kunnen vrij inlopen wanneer het hen uitkomt.