Hondenlosloopgebied Rozendaalse Veld voor iedereen

Samen met de hondenuitlaatservices hebben we een actieplan gemaakt voor het Rozendaalse Veld om het hondenlosloopgebied voor iedereen prettiger te maken. De aanleiding was dat wij diverse signalen kregen van het publiek over de grote groepen honden.

Het hondenlosloopgebied op het Rozendaalse Veld wordt veel gebruikt door particuliere hondenbezitters, maar ook door verschillende hondenuitlaatservices. Het publiek heeft steeds meer moeite met grote groepen honden, terwijl het aantal uitlaatservices juist toeneemt. Om het Rozendaalse Veld voor iedereen prettig te houden is er een gezamenlijk actieplan gemaakt.

Hondenlosloopgebied

In het hondenlosloopgebied mogen honden loslopen, maar er zijn wel regels. Fietsers, hardlopers, kinderen of hondenuitlaatservices mogen geen hinder hebben van jouw hond. Een niet oplettende baas met één hond kan voor veel overlast zorgen bij anderen. Ook verstoring van bijvoorbeeld zwijnen en het graven van kuilen moet voorkomen worden.

Professioneel

De hondenuitlaatservices staan voor hun professionaliteit en hebben hun onderlinge afspraken aangescherpt. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat de groep honden rustig en sociaal is naar anderen en dat ze snel de honden in- en uitlaten op de parkeerplaatsen. De hondenuitlaatservices zijn binnenkort ook herkenbaar in het veld aan een gezamenlijk logo. Hiermee wordt meteen duidelijk of de groep honden van een particulier of een professionele uitlaatservice is. Wij hebben besloten dat er voorlopig geen nieuwe hondenuitlaatservices meer bij mogen komen.

Wederdienst

De hondenuitlaatservices van het Rozendaalse Veld zetten zich ook in voor de leefbaarheid van het gebied. Naast het oprapen van het zwerfafval, werken zij bijvoorbeeld mee tijdens de jaarlijkse heidewerkdag. In de toekomst betalen de hondenuitlaatservices ook nog een financiële bijdrage voor het beheer van het Rozendaalse Veld.

Meer info?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de coördinatoren van de hondenuitlaatservices: Connie van Leeuwen of Paul Wagenmans, telefoonnummer 06 83 54 48 01 of husrozendaal@gmail.com

Download de Nota hondenuitlaatservices Rozendaalse Veld (PDF, 800 kB).

Lees ook onze algemene informatie over honden uitlaten en losloopgebieden.