Opening opvanglocatie Vijverlaan Velp

In ons land hebben we te maken met een opgave met betrekking tot de komst en het verblijf van vluchtelingen uit Oekraïne. Om de huidige instroom van vluchtelingen in goede banen te kunnen leiden wordt er door verschillende gemeenten in Nederland voorzien in tijdelijke huisvesting, zo ook in Rheden. Er wordt in Velp nog een opvanglocatie geopend.
 
In het kader van leegstandsbeheer zal er in een pand aan de Vijverlaan in Velp tijdelijk opvang worden verleend aan vluchtelingen uit Oekraïne. Het betreft een leegstaand pand waar eerder een zorginstelling in heeft gezeten. Dit pand zal worden opgeknapt zodat er tijdelijk vluchtelingen uit Oekraïne gehuisvest kunnen worden. 
 
Het pand is inzetbaar als opvanglocatie voor de periode van minimaal 1 jaar. Het streven is om in het pand op 12 september de eerste 12 vluchtelingen op te vangen. Vanwege onzekerheid rondom het vinden van een geschikte aannemer is het lastig in te schatten wat de status van de verbouwing is op dat moment. Het pand biedt ruimte voor maximaal 40 vluchtelingen. Zodra de verbouwing gereed is kunnen er stapsgewijs meer vluchtelingen opvangen worden. Direct omwonenden worden hier vooraf over geïnformeerd.
 

Meer weten of vragen?