Iets verloren of gevonden? Meld het bij iLost

Iets van waarde verliezen, zoals een portemonnee of sleutelbos, dat overkomt ons allemaal wel eens. Wist u dat u met iLost kunt zien of een organisatie of persoon uw voorwerp heeft gevonden? De site brengt vinder en verliezer bij elkaar. Jaarlijks vinden duizenden mensen zo een verloren voorwerp terug.

Een brief uit de jaren ’40 met huwelijksfelicitaties. Een buggy bij een bushalte. Een rolstoel. Mensen verliezen de vreemdste dingen. Onze baliemedewerkers kunnen er veel verhalen over vertellen. Regelmatig ontvangen we mensen die iets gevonden hebben en dit graag aan de eigenaar willen teruggeven. Met iLost is de gang naar het gemeentehuis niet nodig.

Melden is simpel

Een melding doen op iLost is heel simpel. De vinder plaatst een foto van het voorwerp en de vindplaats met een korte toelichting. Ook gemeenten, musea en pretparken kunnen gevonden voorwerpen aanmelden. Iemand die iets verloren heeft, kan eenvoudig alle recente meldingen doorlopen. Het loont de moeite om ook na een tijdje op iLost te kijken, want het kan even duren voordat een voorwerp online staat.

Wat als de eigenaar zich niet meldt?

Als de eigenaar van een voorwerp zich niet binnen een jaar meldt, dan mag de vinder het houden. Voor dingen die bij de gemeente zijn afgegeven en niet meer dan 450 euro waard zijn, geldt een bewaartermijn van 3 maanden. Voorwerpen met een hogere waarde worden 1 jaar bewaard.

Paspoort of rijbewijs verliezen

Heeft u een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs gevonden, geef dit dan af bij onze balie. Wij brengen de eigenaar schriftelijk op de hoogte. Wij mogen een paspoort of identiteitskaart niet teruggeven. De eigenaar moet dus een nieuw document aanvragen. Een rijbewijs kan wel worden opgehaald. Bij verlies van paspoort, identiteitskaart of rijbewijs is aangifte bij de politie niet nodig. Wel is het belangrijk het verlies zo snel mogelijk aan ons door te geven.

Iets verloren of gevonden? Ga naar www.ilost.nl.