Inzameling taxussnoeisel

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat maandag 10 juni weer van start. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie.

“We zijn elk jaar weer blij dat zoveel mensen mee willen doen met het inzamelen”, vertelt Werner Toonen van stichting Taxus Taxi.

Inleveren bij de milieustraat in Arnhem

Aan huis inzamelen is in onze gemeente nog niet mogelijk. Wel kan het snoeisel worden ingeleverd op de milieustraat in Arnhem. Taxus Taxi zamelt al sinds 2009 in. Ze zijn blij dat elk jaar mensen de strijd tegen kanker willen aangaan. Simpelweg door het taxussnoeisel voor hen te bewaren. Bij voorkeur levert u het snoeisel zo kort mogelijk na het snoeien af. De taxustwijgjes bevatten dan nog de meeste werkzame stof.

Elk jaar opnieuw worden duizenden chemotherapieën gemaakt van het verzamelde taxussnoeisel. De opbrengst varieert per jaar, maar het allerbelangrijkste is dat met deze inzameling een flinke bijdrage kan worden geleverd in de strijd tegen kanker.

Meer informatie vindt u op stichting Taxus Taxi