Jubileumlogo 450 jaar Rheden onthuld

Op 11 mei hebben Marijn Swarte (cultuurbedrijf RIQQ), Peter Oversteegen (Veluwe Actief), Willem Kleijn en Hilde Brekelmans (Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal) en Henk-Paul Hegeman (Astrum College) samen met burgemeester Carol van Eert en wethouder Marc Budel het jubileumlogo 450 jaar Rheden onthuld.

Volgend jaar bestaat onze gemeente in de huidige vorm 450 jaar. Een goede R(h)eden om een feestje te vieren. Een dergelijk jubileum vraagt natuurlijk wel om een goede voorbereiding. 

Werkgroepen 

Daarom zijn er eind vorig jaar al een aantal werkgroepen gestart om na te denken over feestelijke activiteiten met als thema’s sport en spel, de fiets, cultuur en verbinding, verleden-heden-toekomst en communicatie. Verder zijn er nog plannen voor één groot overkoepelend feest. 

Logo

Studenten van het Astrum College Media & ICT zijn gevraagd om zich te laten inspireren door dit jubileum. Naar aanleiding van hun input is dit jubileumlogo ontwikkeld. Het logo is afgeleid van het gemeentelogo, aangevuld met 450 jaar. Daarnaast laten de slingers zien dat het feest is en de verschillende kleuren geven aan dat iedereen mee mag en kan doen; inclusief feestjaar voor iedere inwoner van de gemeente Rheden.  

Activiteiten

De jubileumactiviteiten lopen van begin april tot en met 17 oktober 2023. Dit is de officiële verjaardag van de gemeente. 

Burgemeester Carol van Eert: Het is altijd mooi om een verjaardag te vieren. Omdat er de afgelopen jaren minder evenementen waren, is het fijn dat we weer bij elkaar mogen zijn en samen dit 450 jarig jubileum kunnen vieren. Een jubileumfeest van en voor onze inwoners en ondernemers. Er zijn al mooie plannen in de maak, heb ik gehoord dus ik heb er alle vertrouwen in dat het een geweldig feest wordt in 2023 in al onze dorpen! 

Jubileumlogo 450 jaar Rheden