Meer weten over pleegouderschap? Bezoek de infoavond in Rheden op dinsdag 28 november

4 kinderen in gemeente Rheden wachten op dit moment op een plek in een pleeggezin. Die gezinnen zijn er niet en daarom is de gemeente op zoek naar nieuwe pleegouders.

Wie meer wil weten over wat het betekent om pleegouder te zijn, kan aanschuiven op de informatieavond op dinsdag 28 november. Die is om 19.30 uur in het dorpshuis Willem de Zwijger aan Meester B. van Leeuwenplein 3 in Rheden. Aanmelden kan via www.ikwilpleegouderworden.nl.

Uitgangspunt pleegzorg

De gemeente is verantwoordelijk voor pleegzorg. Ze werkt hierin samen met verschillende pleegzorgorganisaties. Het uitgangspunt van pleegzorg is glashelder: kinderen moeten zich veilig en vertrouwd kunnen ontwikkelen. Natuurlijk het liefst bij de eigen ouders. In een gezin dat een veilige omgeving biedt. Voor de meeste kinderen is dat gelukkig ook het geval. Helaas kunnen niet alle ouders dit bieden. Kinderen die (tijdelijk) niet bij hun eigen ouders kunnen wonen, moeten wel ‘zo thuis mogelijk’ kunnen wonen. Daar is een pleeggezin voor. In de meeste gevallen woont het pleeggezin bij voorkeur dicht in de buurt van het eigen gezin. Zo houdt het kind het fijne contact met familie, vriendjes en de eigen school.

Bewuste keuze

In de gemeente Rheden leven momenteel bijna 20 kinderen in een pleeggezin. Professionals begeleiden de pleeggezinnen. Pleegzorg kan in verschillende vormen. In sommige gezinnen woont een pleegkind zo lang als nodig is. Andere gezinnen bieden een paar dagen per week of per maand ondersteuning aan een ander gezin. Weer andere gezinnen vangen een kind in een plotselinge crisissituatie op. Op de infoavond vertelt pleegzorgorganisatie Lindenhout meer over de verschillen. Pleegouder word je niet zomaar. Het is een heel bewuste keuze. Mensen die serieus geïnteresseerd zijn, krijgen zorgvuldig advies en begeleiding bij hun keuze. Deelname aan de informatieavond is vrijblijvend.