Onderhoud riool in Rheden-Noord en Laag-Soeren

Vanaf 19 oktober gaan we in een aantal straten in Rheden-Noord en Laag-Soeren rioolbuizen reinigen en inspecteren.

Met behulp van een speciale vrachtwagen worden de hoofdriolen onder hoge druk doorgespoeld. Vervolgens wordt het ‘vieze’ water weer opgezogen en meegenomen. Zo verwijderen we zand en vuilophoping uit de rioolbuizen. Want door deze afzetting vermindert de capaciteit van het riool.

Stank of watergeborrel

Omdat de riolen onder hoge waterdruk worden gereinigd, kan het zijn dat inwoners last krijgen van stank of watergeborrel. Afvalwater of luchtbellen kunnen opborrelen in wastafels, douche, bad of toilet. Door het opborrelen van lucht kunnen watersloten/sifons van bijvoorbeeld wastafels droog komen te staan. Dit kan stankoverlast geven. Dit is eenvoudig op te lossen door de kraan even open te zetten. Het waterslot/sifon vult zich dan weer en zal weer als stankafsluiter functioneren.

Inspectie

Naast het reinigen van de riolen, kijken we ook of er gebreken zijn. Dit gebeurt door een camera door het riool te laten rijden. Of er hierna herstel- of verbeteringsmaatregelen nodig zijn, bepalen we later.

Ook in mijn straat?

In de periode van 19 oktober tot 16 november vinden deze onderhoudswerkzaamheden plaats in Rheden-Noord en Laag-Soeren. De werkzaamheden per straat(deel) duren maximaal enkele uren. Het kan zijn dat de vrachtwagen tijdelijk de weg blokkeert. Ook uw oprit kan tijdelijk geblokkeerd zijn.

Vragen

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op via (026) 49 76 911.