Ondersteuners Jeugd en Gezin helpen jongeren

Rhedense kinderen en jeugdigen kunnen sinds 1 juni door hun huisarts of ons als gemeente worden verwezen naar een Ondersteuner Jeugd en Gezin (OJG). Deze zogenoemde OJG’ers nemen de tijd om zorgvragen van de kinderen en hun ouders helder te krijgen en zij geven advies over welke vorm van hulp er moet worden ingeschakeld. De OJG’ers werken in de drie grotere kernen, Velp, Rheden en Dieren.

Twee Ondersteuners Jeugd en Gezin

De Ondersteuner Jeugd & Gezin biedt lichte hulp bij vragen van kinderen, jongeren en ouders over omgaan met emoties, gedrag, het gezin of opvoeding. Soms lukt het als ouder, kind of jongere namelijk niet meer om zelf problemen op te lossen. Helemaal na dit bijzondere jaar met coronamaatregelen die een behoorlijke impact op ieders leven hebben gehad. Wij zijn daarom erg blij met de komst van twee Ondersteuners Jeugd en Gezin.

Juiste plek

Hun komst draagt niet alleen bij aan het verhelderen van hulpvragen, maar zorgt ook dat ouders en/of hun kinderen snel op de juiste plek terecht komen voor ondersteuning. De OJG’ers werken namelijk nauw samen met de Jeugdgezondheidszorg van de GGD, het onderwijs, huisartsen, ons als gemeente en Incluzio Rheden. Daardoor weten zij goed welk ondersteuningsaanbod er in de buurt is. Ook kan de OJG zelf lichte ondersteuning bieden.

Wethouder Jeugd, Marc Budel: “Kinderen en jeugdigen moeten gelukkig en volwaardig kunnen opgroeien. Als daar hulp bij nodig is, is het belangrijk dat zij snel laagdrempelige zorg en ondersteuning kunnen krijgen. Ik ben daarom ontzettend blij dat de Ondersteuners Jeugd en Gezin in onze gemeente aan de slag gaan.”