Parkeergarage Dieren vanaf 25 juni in gebruik

Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, gaat maandag 25 juni 9.30 uur de parkeergarage Dieren open. Iedereen kan dan gratis en comfortabel parkeren aan de noordkant van het NS-station Dieren. De parkeergarage sluit aan op de voetgangersbrug die vorig jaar in gebruik is genomen.

Parkeergarage Dieren

De parkeergarage is een moderne en ruime garage met 340 parkeerplaatsen, die zijn verdeeld over 2 parkeerlagen. Op het benedendek zijn 3 invalidenplaatsen en 8 elektrische oplaadpunten die uitgebreid kunnen worden tot 26. De garage is 24 uur per dag geopend, 7 dagen per week.

Geen parkeeroverlast meer in de buurt

Door de bouw van deze garage zal de parkeeroverlast in de Oranjebuurt, die grenst aan het station, verdwijnen. Het oude parkeerterrein aan de noordkant van station Dieren blijft beschikbaar tot 27 juni. Daarna is het definitief gesloten en gaat het terrein heringericht worden. Samen met de omwonenden is hier een ontwerp voor gemaakt.

Opening

Wethouder Dorus Klomberg opent de garage op maandag 25 juni om 9.00 uur. Hij zal de garage via de ingang aan de Harderwijkerweg binnenrijden. Belangstellenden zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.