Opruimen herfstbladeren

Van oktober tot begin januari ruimen we samen met SIGHT bladeren op. We doen dat op straat, in de plantsoenen en op de gemeentelijke groenstroken. Bladeren kunnen overlast veroorzaken en er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

We beginnen in de straten, plantsoenen en groenstroken waar de meeste bomen staan. In straten met relatief weinig bomen worden bladeren minder en op een later tijdstip opgeruimd. Afhankelijk van de weersomstandigheden verwachten we dat de bladeren rond Kerst en Oud en Nieuw zijn opgeruimd.

Tijdelijke opslagplaatsen blad

Op verschillende locaties richten we tijdelijk plaatsen voor de opslag van verzamelde bladeren in. Hierdoor vervallen enkele parkeerplaatsen. We proberen de bladeren voor het weekend op te ruimen, zodat de parkeerplaatsen in het weekend weer gebruikt kunnen worden.

Blad in eigen tuin

Heeft u veel blad in eigen tuin? Dan zijn er verschillende mogelijkheden:

• U kunt een winterdek maken, door blad rond uw planten te strooien. Hiermee beschermt u de planten, maar ook vogels en kleine zoogdieren tegen de kou.
  • U kunt een composthoop maken, het compost kunt u dan later gebruiken om uw tuin mee te bemesten.
  • Wilt u het blad opruimen? Het mag in de groene container. Is dit niet voldoende, dan kunt u gevallen bladeren in een Green Bag verzamelen.

Opruimen bladeren van 28 oktober tot en met 10 januari