Start opruimen herfstbladeren

Vanaf maandag 16 oktober ruimen we samen met SIGHT bladeren op. We doen dat op straat, in de plantsoenen en op de gemeentelijke groenstroken. Bladeren kunnen overlast veroorzaken en er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

We beginnen in de straten, plantsoenen en groenstroken van de gemeente waar de meeste bomen staan. In straten met relatief weinig bomen worden bladeren minder en op een later tijdstip opgeruimd. Afhankelijk van de weersomstandigheden verwachten we dat de bladeren tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn opgeruimd.

Tijdelijke opslagplaatsen blad

Op verschillende locaties richten we tijdelijk plaatsen voor de opslag van gevallen bladeren in. Hierdoor vervallen enkele parkeerplaatsen. We proberen de bladeren voor het weekend op te ruimen zodat de parkeerplaatsen in het weekend weer gebruikt kunnen worden.

Zelf blad opruimen

Heeft u een tuin dan kunt u gevallen bladeren in een Green Bag verzamelen.