Toekomst van de uiterwaarden

Denk mee over de toekomst van de uiterwaarden tijdens werkateliers Rivierklimaatpark.

De komende weken zijn er 5 werkateliers over de toekomstige ontwikkeling van de uiterwaarden tussen IJsselkop en Giesbeek. Wij horen dan graag van u hoe u vindt dat dit gebied zich zou moeten ontwikkelen.

Wat gaan we doen?

In de voorbereiding is al veel informatie verzameld over het gebied. Ook hebben we al eerste plannen, wensen en ideeën ontvangen van belanghebbenden, insprekers en projectpartners. Op basis hiervan hebben we eerste ontwerpen gemaakt die we op posters, kaarten en digitale tekentafels laten zien. Hierbij kunt u denken aan plannen voor waterveiligheid, natuurontwikkeling, recreatie, bedrijfsuitbreidingen, duurzame energie en scheepvaart.

Maar er is nog alle ruimte voor aanpassingen en aanvullingen! Tijdens het werkatelier horen wij dan ook graag van u of wij in deze eerste ontwerpen uw belang goed hebben meegenomen, of wij kansen voor het gebied over het hoofd hebben gezien en of u nog aanvullende ideeën heeft. Op de tekentafels kunt u uw wensen en visie voor het gebied aangeven.

Medewerkers zijn aanwezig voor een persoonlijke toelichting op de ontwerpen en het beantwoorden van vragen. Zij helpen u vanzelfsprekend ook graag om uw ideeën zo concreet mogelijk te verwerken.

Wat doen we met uw inbreng?

Na het verzamelen van alle aanvullende ideeën en wensen en mogelijke voorstellen voor wijziging bekijken we welke inbreng we een stap verder kunnen brengen en kunnen verwerken in de ontwerpen. In november van dit jaar zijn er informatieavonden waar wij het resultaat laten zien. U kunt dan aangeven of uw idee goed is verwerkt.

Data en locaties

U kunt tussen 17.00 en 20.30 uur gewoon binnen lopen. Er is geen vast programma. In onze gemeente is er een informatieavond op:

•    donderdag 21 september in De Steeg: gemeentehuis Rheden (Hoofdstraat 3)

Kunt u niet naar de avond in De Steeg, dan kunt u uiteraard ook binnenlopen bij 1 van de andere avonden:

•    maandag 18 september in Lathum: Gasterij De Kommensaal (Koestraat 1)
•    woensdag 20 september in Arnhem: Color Business Center in het Facility Point Arnhem (Meander 251) op bedrijventerrein IJsseloord 2.
•    maandag 25 september in Westervoort: zalencentrum Wieleman (Dorpstraat 11)
•    woensdag 27 september in Giesbeek: Kulturhus De Brede Blik (Kerkstraat 72)

Meer informatie

Rivierklimaatpark IJsselpoort is een samenwerking van ministerie van Infrastructuur en Milieu, provincie Gelderland, waterschap Rijn en IJssel, Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Natuurmonumenten en de gemeenten Arnhem, Duiven, Westervoort, Zevenaar en onze gemeente. Meer informatie leest u op www.rivierklimaatpark.nl. Heeft u een vraag over de informatieavonden? Mail dan: rivierklimaatpark@gelderland.nl.